Menu
Winkelwagen

Bird Bike: de perfecte urban e-bike voor in de stad

Op zoek naar dé perfecte e-bike voor in de stad? Neem dan zeker een kijkje bij Bird. Deze Amerikaanse fabrikant heeft onlangs de Bird Bike gepresenteerd, een prachtige urban e-bike die zowel verkrijgbaar zal zijn met herenframe (A-Frame) en damesframe (V-Frame). De biedt een soepele rijervaring dankzij de Bafang achterwielmotor en 7 versnellingen van Shimano. Hiermee is de Bird Bike niet alleen perfect geschikt voor alle ritjes van en naar het werk, ook tijdens fietstochten in het weekend zal de fiets zich onderscheiden met comfort en een fijn rijkarakter. Ondanks het betaalbare prijskaartje is de Bird Bike rijk uitgerust, met onder meer geïntegreerde voor- en achterverlichting (met 180 graden zichtbaarheid), een in de stuurpen verwerkt display en Bluetooth voor app-connectiviteit. De Bird Bikes komen in één enkele framemaat. Zo wordt de Bird Bike met A-Frame voor heren aangeraden voor berijders met een lichaamslengte tussen de 173 en 190 centimeter. Deze variant is verkrijgbaar in de kleuren Blauw, Zwart en Grijs. De Bird Bike voor dames, met het lage instapframe is verkrijgbaar in Wit en Grijs met een aanbevolen lichaamslengte tussen de 152 en 178 centimeter. Beide modellen hebben een maximaal berijdersgewicht van 120 kilogram.


Met een actieradius van 60 tot 100 kilometer in de ECO-stand, zorgt de Bird Bike ervoor dat jij tijdens al je ritten kunt genieten van de fijne trapondersteuning. Opladen met de Bird Bike kan met de accu geplaatst in het frame, maar de 364Wh accu is ook uitneembaar waarmee binnenshuis opladen ook mogelijk is. Indrukwekkend is ook de IP65+ certificering van waterdichtheid waar de Bird Bike over beschikt. Tijdens ritten in de regen hoef je je dus geen zorgen te maken. Hydraulische schijfremmen van Tektro zorgen voor optimale remprestaties in zowel droge als natte omstandigheden. Wel zo fijn met een ondersteuningssnelheid tot 25 kilometer per uur! Tot slot is de Bird Bike voorzien van lekbestendige Kenda Kwick K-banden en een alarmfunctionaliteit met geluids- en lichtsignalen die dieven afschrikt.

Daarom kies je voor de Bird Bike!

  • Prachtig afgewerkte urban e-bike, ontwikkeld door luchtvaart- en automotive ingenieurs
  • Geïntegreerd LCD-display, Bluetooth-connectiviteit met smartphone
  • 180 graden zichtbaarheid in het donker dankzij de geïntegreerde verlichting
  • Voor ieder wat wils: zowel in dames- als herenvariant verkrijgbaar
  • De Bird Bike beschikt over een IP65+ certificering voor waterdichtheid
  • Bafang achterwielmotor met krachtsensor voor een natuurlijke rijervaring
  • Enorm compleet uitgerust voor een prijs van slechts €1999,-.

Over het merk Bird

Bird is (nog) een onbekende naam in Nederland en de rest van Europa. Het Amerikaanse bedrijf Bird is echter één van de pioniers op het gebied van elektrische deelvoertuigen, zoals fietsen en stepjes. De deelfietsen van Bird zijn inmiddels in 200 steden ter wereld te gebruiken, waaronder in Arnhem en Groningen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een beursgenoteerd bedrijf, gewaardeerd op meer dan twee miljard dollar. Sinds 2019 werkt het bedrijf met ruimtevaart- en automotive-ingenieurs aan de ontwikkeling van hoogwaardige elektrische voertuigen, waarvan de Bird Bike het eerste product is dat Nederland bereikt. Met hun producten richt Bird zich op het leveren van betaalbare, milieuvriendelijke transportoplossingen voor consumenten in de hele wereld. De producten van Bird worden inmiddels al in 40 landen verkocht!


Veel gestelde vragen over Bird Bike

De Bird Bike is de eerste e-bike van het Amerikaanse bedrijf Bird. Dat dit de eerste e-bike is die Bird aan consumenten levert, betekent niet dat het bedrijf geen ervaring heeft in deze branche. Bird heeft namelijk de elektrische deelvoertuigen aan de wereld geïntroduceerd. Onder meer met steps, maar ook met elektrische deelfietsen die inmiddels al in meer dan 200 steden over de hele wereld te huur zijn middels de Bird App. Met een team van specialisten, waaronder automotive- en luchtvaartingenieurs is gewerkt aan de ontwikkeling van de Bird Bike, het eerste model dat voet aan de grond zet in Europa. Het team heeft al hun kennis en ervaring ingezet om de perfecte e-bike voor in de stad te creëren, die niet alleen een prettige rijervaring biedt, maar ook over vele innovatieve functionaliteiten beschikt.
De Bird Bike wordt geleverd in een stevige, volledig recyclebare fietsdoos. In deze fietsdoos zit naast de Bird Bike ook al het benodigde gereedschap om de Bird Bike perfect af te kunnen stellen. Met de handige montageinstructievideo wordt duidelijk weergegeven welke stappen u moet nemen om de Bird Bike volledig rijklaar te maken. Omdat al het gereedschap is meegeleverd en de stappen gemakkelijk te volgen zijn, kunt u een kwartier na ontvangst van uw Bird Bike al de weg op! Mocht u na het bekijken van de montagevideo nog verdere vragen hebben over het monteren van de Bird Bike, dan kunt u contact opnemen met onze klantenservice. Wij helpen u graag op weg!
De Bird Bike wordt geïntroduceerd in twee varianten. Allereerst is er de herenvariant met het klassieke frame met bovenbuis. Deze variant wordt door Bird A-Frame genoemd. Dit model is beschikbaar in drie verschillende kleuren: Zwart, Grijs en Blauw. Naast dit herenmodel introduceert Bird ook een model met een lage instap, het V-Frame. Dit model komt in de kleuren Grijs en Wit. Beide modellen beschikken over dezelfde specificaties, waaronder een Bafang achterwielmotor, 7 versnellingen, geïntegreerd display en verlichting en 364Wh accu voor een actieradius van 60-100 kilometer in de ECO-stand. De Bird Bike met herenframe (A-Frame) is beschikbaar sinds februari 2022, de damesvariant met V-Frame volgt enkele maanden later.

Jazeker. Bij het ontwikkelen van de Bird Bike was veiligheid één van de hoogste prioriteiten van de ingenieurs. Dat ze geslaagd zijn om een zeer veilige e-bike op de markt te zetten, blijkt wel uit de vele veiligheidscertificaten waar deze e-bike over beschikt. Ook in Duitsland, waar de strengste veiligheidsregels voor fietsen gelden, voldoet de e-bike aan alle geldende wetgeving (StVZO-regelgeving). Verder beschikt de Bird Bike over hydraulische Tektro-schijfremmen, die zorgen voor een krachtige en bovenal veilige remwerking bij alle omstandigheden. Ook is de Bird Bike voorzien van geïntegreerde accuverlichting, die zorgen voor maar liefst 180 graden zichtbaarheid! Tot slot is de Bird Bike voorzien van een ingebouwd alarm, dat dieven afschrikt met licht- en geluidssignalen.

Uiteraard ontvangt u de volledige fabrieksgarantie op uw Bird Bike gekocht bij Bike.nl. Wij kopen de Bird Bike in via de officiële distributeur van Bird, waardoor u altijd zeker bent van de beste service op uw Bird Bike. Bike.nl heeft bovendien veel ervaring met het verlenen van service op afstand. Daarbij kunt u bovendien profiteren van het groeiende dealernetwerk van de distributeur in het geval van benodigde service en/of onderhoud aan de fiets.
In de verpakking van de Bird Bike vind je een QR-code waarmee je de Bird-app kunt downloaden. In deze app zitten vele functionaliteiten verwerkt. Je kunt met de app bijvoorbeeld de verlichting van de fiets inschakelen, het alarm (dat werkt middels licht- en geluidssignalen) activeren, het ingebouwde slot van de fiets openen en andere instellingen van de fiets wijzigen. Ook kun je in de app verschillende gegevens over je ritten inzien en bijvoorbeeld het accuniveau van de fiets weergeven. De app werkt middels een Bluetooth-verbinding met de Bird Bike.