Menu
Winkelwagen

Urban Proof

Urban Proof maakt hippe fietsaccessoires, die jouw een glimlach bezorgen. Niet voor niets is ‘Bike Happiness’ de slogan van Urban Proof. In hun collectie vind je onder meer trendy enkele en dubbele fietstassen, fietskratten, zitkussens, krathoezen en nog veel meer! Urban Proof vindt het belangrijk dat producten lang mee gaan. Alle accessoires uit het assortiment van Urban Proof worden dan ook gemaakt van hoogwaardige materialen. En om jou die glimlach te bezorgen hebben de accessoires vrolijke kleuren en dessins! Unieke, onderscheidende fietsaccessoires voor een goede prijs: dat is Urban Proof!
Duurzaam en trendy: Urban Proof Recycled!

Bij Urban Proof vinden ze het milieu en duurzaamheid een belangrijk thema. Dit bracht hen op het idee voor hun ‘Recycled’-collectie. Voor alle milieubewuste fietsers zijn er deze duurzame fietsaccessoires, die een combinatie van gerecyclede materialen, moderne kleuren en natuurlijk een dosis liefde van Urban Proof bevatten. Urban Proof heeft veel tijd besteed aan de ontwikkeling van deze collectie. Welke materialen zijn recyclebaar? Welke materialen kunnen tegen het Nederlandse weer, maar ook tegen de zon? Voor de duurzame fietskratten gebruikt Urban Proof gerecycled Polypropyleen (PP), de fietstassen worden vervaardigd uit RPET (gerecycled Polyethyleentereftalaat).


Hoe deze gerecyclede producten worden gemaakt? Het begint allemaal bij het verzamelen van PET-materiaal, bijvoorbeeld uit oude plastic flesjes. Het verzamelde materiaal wordt versnipperd tot kleine stukjes, die vervolgens tot kleine plastic balletjes worden omgesmolten. Vervolgens worden deze plastic balletjes uit elkaar gehaald als garen, dat wordt gebruikt voor de productie van de gerecyclede Urban Proof fietstassen! Zo worden voor een Urban Proof Shopper fietstas 47 plastic flessen van 500ml een nieuw leven gegeven! En om deze collectie nog meer kracht bij te zetten is Urban Proof een samenwerking gestart met LOVE. NOT WASTE. Deze Nederlandse non-profitorganisatie organiseert lokale schoonmaakacties op stranden. Vijf procent van de opbrengst van de ‘Recycled’-collectie van Urban Proof wordt gedoneerd aan dit prachtige goede doel! Wil jij ook bijdragen aan een betere wereld, én met een glimlach op de fiets zitten? Bekijk dan de fietsaccessoires van Urban Proof!Veel gestelde vragen over Urban Proof

Urban Proof is een succesvolle samenwerking tussen U+ Creative Concepts en Dutch Perfect. Dutch Perfect heeft jarenlange ervaring in de dynamische fietsbranche door het ontwikkelen en verkopen van fietsgerelateerde producten, waaronder fietsbanden. Zowel nationaal als internationaal staat dit bedrijf zijn mannetje in de fietsmarkt. De drijvende kracht achter de hippe producten van Urban Proof is het conceptontwikkelingsbureau U+ Creative Concepts. Met een voorliefde voor fietsen en een achtergrond in retail weet dit bedrijf precies wat de trends zijn. Zo ontstaan de stijlvolle en duurzame producten van Urban Proof!
Alle gerecyclede producten van Urban Proof kun je op onze website herkennen aan de vermelding 'Recycled' in de productnaam. Naast deze producten zijn ook alle fietskratten van Urban Proof gemaakt van gerecycled materiaal. Met deze producten draag je je steentje bij aan een betere wereld, want 5% van de opbrengst wordt door Urban Proof gedoneerd aan LOVE. NOT WASTE, een goed doel dat schoonmaakacties op stranden organiseert.