Menu
Winkelwagen

Hoe monteer je een fiets?

Als je een fiets bij Bike.nl koopt, dan ontvang je deze in doos. We hebben je fiets al voor 85% afgemonteerd, om het in elkaar zetten zo makkelijk mogelijk te maken. Wil je weten hoe je je nieuwe fiets zo eenvoudig mogelijk kunt monteren? Op deze pagina kun je alles vinden om je fiets perfect in elkaar te zetten. Met onze montagehandleidingen en montagevideo's kan iedereen een fiets monteren! 

Wij hebben een speciale informatiesite, ingericht om alle informatie over onze fietsen te verzamelen. Op deze pagina vind je gemakkelijk alle handleidingen en montageinformatie voor jouw fiets terug. Je kunt de pagina bekijken via deze link.


Bekijk onze montagehandleidingen

In onderstaande montagehandleidingen wordt helder en visueel uitgelegd hoe je je fiets kunt monteren. Kies de montagehandleiding die past bij jouw type fiets of fietsmerk. Je kunt ze downloaden in PDF-formaat.

DE: Aufbauanleitung | FR: Instructions de montage

Transportfietsen (EN: Transport bikes, DE: Transportfahrräder, FR: Vélo de transport)Download
Transportfietsen Daily Dutch (EN: Transport bikes, DE: Transportfahrräder, FR: Vélo de transport)Download
Supersuper kinderfietsen (NL)Download
Nogan fietsen (NL)Download
Volare kinderfietsen (NL)Download
Supersuper Kiyoko MTB (EN)Download

Liever een video bekijken? Onderstaande montagevideo's maken het nog makkelijker om je fiets in elkaar te zetten. In deze video's behandelen we een specifieke fiets. Heb je een ander model gekocht dan in de video te zien is? Dit is geen enkel probleem! De stappen voor het monteren van de fiets zijn hetzelfde!


Belangrijk: Klaar met het monteren van je fiets? Noteer dan altijd zelf je framenummer! Dit kan handig zijn in geval van diefstal, of bij het afsluiten van een fietsverzekering. Bike.nl registreert geen framenummers van verkochte fietsen.


Hulp nodig?

Lukt het je ondanks onze handleidingen en montagevideo's niet om je fiets correct te monteren? Geen probleem. Je kunt hiervoor altijd contact opnemen met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder, zodat je zo snel mogelijk van je nieuwe fiets kunt genieten. Je kunt onze klantenservice telefonisch bereiken via 085 760 7108 (op werkdagen van 10:00 tot 17:00), of stuur ons een e-mail op klantenservice@bigline.nl.

Naast het correct monteren van je fiets heeft je fiets ook onderhoud nodig. Dit is belangrijk om een lange levensduur van je fiets te kunnen garanderen. In bepaalde gevallen kan onderhoud zelfs invloed hebben op de garantie die de fabrikant op je fiets geeft. Zorg er daarom voor dat je tijdig onderhoud aan je fiets uitvoert. Wil je weten hoe? Bekijk dan onze pagina over fietsonderhoud.