Menu
Winkelwagen

XLC

Met een ruim assortiment fietsaccessoires, fietskleding en fietsonderdelen voor racefietsen, mountainbikes en stadsfietsen heeft XLC altijd het product waar je naar op zoek bent. XLC houdt net zoveel van fietsen als jij. Niet voor niets is ‘Love Cycling’ de slogan van het merk! XLC ziet fietsen als een levensstijl en wil jou daarom voorzien van kwalitatieve en veilige fietsaccessoires en onderdelen. Het productaanbod van XLC wordt bovendien continu uitgebreid met nieuwe innovatieve producten. De prijs-kwaliteitverhouding van deze producten is uitzonderlijk goed, waardoor je met XLC altijd de juiste keus maakt. 


Dit is XLC:

  • Ruim aanbod fietsonderdelen, fietsaccessoires en fietskleding
  • Superieure prijs-kwaliteitverhouding
  • De beste producten voor race, MTB en stad
  • Gemaakt voor en door enthousiaste fietsliefhebbers
  • Direct uit voorraad leverbaar bij Bike.nlXLC is opgericht in 2003 en het inmiddels opgebouwde aanbod aan accessoires is indrukwekkend. Van verlichting tot spiegels en van fietsendragers tot bidonhouders. Ook op het gebied van onderdelen is XLC inmiddels een bekende speler in de fietsmarkt. XLC heeft een alternatief voor alle onderdelen op je fiets. Als je op zoek bent naar fietsonderdelen, denk dan zeker aan XLC! Om comfortabel te kunnen fietsen heeft XLC ook een mooie collectie fietskleding. In de collectie vind je onder meer fietsshirts, fietsbroeken, been- en armwarmers, fietshelmen en fietsbrillen. Allemaal van goede kwaliteit voor een lage prijs!

XLC: Love Cycling

Volgens XLC is fietsen niet alleen een sport, maar ook een manier van denken. De liefde voor fietsen zit in het DNA van XLC en de medewerkers van het bedrijf. Niet alleen wil XLC jouw meer fietsplezier bezorgen met kwalitatieve producten, XLC wil ook zorgen voor een fijne fietsomgeving. Het behoud van de natuur is dan ook een hoge prioriteit van XLC. Door middel van verantwoord ondernemen draagt XLC zijn steentje bij aan het milieu. Dit doen ze concreet door geen plastic verpakkingen te gebruiken en het inzetten van gerecyclede materialen. Ook het verduurzamen van de productieketen is een belangrijke pijler in de strategie van XLC. Zo worden veel producten, die je kunt herkennen aan de omschrijving ‘’Made in Germany/Europe’’, in Europa geproduceerd. Dit betekent kortere transportroutes en minder uitstoot! Met XLC zit je dus niet alleen fijn op de fiets, je draagt ook nog eens bij aan het behoud van jouw geliefde fietsomgeving!Veel gestelde vragen over XLC

XLC, wat staat voor X-cellent Bike Components, is onderdeel van de ACCELL GROUP, waartoe onder meer ook Batavus, Koga en Sparta behoren. XLC, opgericht in 2003, werd aanvankelijk dan ook gebruikt als onderdelenleverancier van deze bekende fietsmerken. Omdat deze producten louter enthousiast werden ontvangen, is XLC ook gestart met het direct leveren van fietsaccessoires, onderdelen en fietskleding. Als internationaal merk is XLC nu in wel meer dan 40 landen actief! 
XLC heeft bijna alles op fietsgebied! Denk hierbij aan fietsaccessoires, fietsonderdelen en fietskleding. Van fietskleding tot fietskarren en van pedalen tot fietshelmen. Je kunt het zo gek niet bedenken of XLC heeft het! De producten van XLC zijn er voor sportieve fietsers (race/MTB) en stadsfietsers. Bike.nl heeft een ruim aanbod aan XLC-producten. Bekijk de producten van XLC direct!
Duurzaamheid staat bij XLC hoog in het vaandel. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dan ook een belangrijke pijler in de strategie van XLC. Het bedrijf probeert steeds meer producten in Duitsland en andere landen in Europa te produceren, om zo de afstanden van het transport te verkleinen en daarmee ook de uitstoot te verminderen. Verder gebruikt XLC geen plastic omverpakkingen meer. Bij veel producten worden karton headerkaarten gebruikt, die meer dan 80% uit gerecycled karton bestaat. Er is zelfs een XLC bidon die uit suikerriet vervaardigd is en daarmee volledig biologisch afbreekbaar is! Dit alles doet XLC om de door fietsers zo gewaardeerde natuur te beschermen.