Menu
Winkelwagen

Bobike

Bobike is de bekendste producent van kinderzitjes. Dit Nederlandse merk produceert al sinds 1978 fietszitjes. Misschien heb je vroeger zelf wel in een kinderzitje van Bobike gezeten! De in Nederland ontworpen zitjes van Bobike worden in Europa geproduceerd en hebben al diverse awards mogen ontvangen. Niet alleen op het gebied van veiligheid, maar ook op het gebied van ontwerp vallen de Bobike kinderzitjes bij veel ouders in de smaak. De Bobike fietszitjes zijn verkrijgbaar in frisse kleuren, die perfect passen bij de trends van nu. Zo rijden jij en je dreumes altijd in stijl rond. Bekijk direct ons assortiment om te zien in welke prachtige kleuren de fietsstoeltjes van Bobike beschikbaar zijn!
De Bobike productlijn bestaat uit de Bobike GO, Bobike One en Bobike Exclusive. De voorzitjes van Bobike zijn geschikt voor kinderen tot 15kg, de achterzitjes bieden plaats aan kids tot 22kg. Het laatste model in het assortiment van Bobike is de Classic Junior, geschikt voor oudere kinderen met een maximaal lichaamsgewicht van maar liefst 35 kilogram. Voor welk Bobike zitje je ook gaat, bij Bike.nl kun je altijd terecht voor de scherpste prijzen en snelle levering! Waar wacht je nog op? Kies voor een Bobike kinderzitje en laat je kind de wereld op een gezonde, comfortabele en veilige manier ontdekken!

Bobike. Simply Safe.

De veiligheid van je kindje is natuurlijk het allerbelangrijkste. Daarom vertellen we je graag meer over de veiligheid van Bobike kinderzitjes. Zoals Bobike zelf zegt zijn ze geobsedeerd door veiligheid. Aan de productie van een Bobike kinderzitje gaan vele tests, controles en analyses vooraf, zodat je er zeker van kunt zijn dat het kinderzitje optimaal presteert op het gebied van veiligheid en voldoet aan alle geldende veiligheidseisen. Maar, dat is nog niet alles! In hun eigen testfaciliteit verdubbelt Bobike alle waarden die in wettelijke bepalingen zijn vastgelegd. Een Bobike kinderzitje is dus dubbel zo veilig! Zo kun je met een gerust hart de wereld verkennen met je kleine.


Veel gestelde vragen over Bobike

Bobike heeft kinderzitjes voor ieder kind. Je vraagt je natuurlijk af vanaf welk moment je zoon of dochter mee kan tijdens je fietstochten. De meeste kinderen kunnen vanaf een leeftijd van ongeveer 9 maanden in een kinderzitje. Belangrijk hierbij is dat je kind zelfstandig rechtop kan zitten! Dit is essentieel voor de veiligheid. Bobike biedt een ruim assortiment voorzitjes en achterzitjes voor je kind. De voorzitjes van Bobike zijn geschikt voor de kleinste kinderen tot ongeveer 3 jaar en een lichaamsgewicht van 15 kilogram. Dit valt onder de wettelijke regelgeving. Is je kind ouder, dan kan hij of zij plaatsnemen in een achterzitje van Bobike. Deze zijn geschikt voor kinderen tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar en een lichaamsgewicht van 22 kilogram. Tot slot heeft Bobike de Bobike Junior ontwikkeld, die kinderen tot 35 kilogram kan dragen! In de beschrijving en specificaties bij onze Bobike producten vind je alle informatie die je nodig hebt om de juiste keuze te kunnen maken!
Natuurlijk! De kinderzitjes van Bobike voldoen aan de strengste veiligheidseisen. Het gepatenteerde ontwerp van de Bobike kinderzitjes, dat zich kenmerkt door een dubbelwandige schaal, zorgt ervoor dat de kinderzitjes van Bobike extra veilig zijn! Alle Bobike zitjes zijn bovendien TUV goedgekeurd en voldoen aan de Europese veiligheidsnorm EN 14344. 
De Bobike kinderzitjes passen op bijna alle fietsen! Dit geldt ook voor elektrische fietsen. Bekijk voor de montage van het fietszitje de documentatie van je fiets, om erachter te komen of deze geschikt is voor de montage van kinderzitjes. In het geval van een achterzitje houd je natuurlijk rekening met het maximale draaggewicht van je bagagedrager, om zo de veiligheid te kunnen waarborgen. Achterzitjes met framebevestiging zijn geschikt als er weinig gewicht is toegestaan op je bagagedrager. In onze productomschrijvingen vind je bovendien meer informatie over de montage en geschiktheid van de Bobike fietszitjes. Voor de montage van de Bobike zitjes is meestal helemaal geen gereedschap benodigd!
Naast voorzitjes, achterzitjes en kinderhelmen biedt Bobike ook een ruim assortiment accessoires voor de Bobike kinderzitjes. Denk hierbij aan montagemateriaal, windschermen (voor o.a. de ONE+, GO en Exclusive voorzitjes), slaaprollen, regenhoezen en voetsteunen. Deze zijn natuurlijk ook verkrijgbaar in de webshop van Bike.nl!
Bij alle voorzitjes biedt Bobike een windscherm, dat bovendien in bijpassende kleuren leverbaar zijn. Dit staat niet alleen mooi, het beschermt je kind ook tegen onder meer stof, insecten en koude wind. De windschermen zijn transparant, waardoor je kindje lekker van de omgeving kan genieten. Een windscherm is dus een onmisbaar accessoire bij ieder Bobike voorzitje! De windschermen monteer je direct aan het fietszitje, het is dan ook belangrijk dat je een windscherm uit dezelfde modellijn als je voorzitje kiest. 
Voor het bepalen van de juiste maat Bobike fietshelm voor je kind is het van essentieel belang dat je de hoofdomtrek van je kindje opmeet. Belangrijk is namelijk dat de helm niet te strak, maar ook niet te los zit. Bobike kinderhelmen zijn er in meerdere maten. Kies de maat die het meest overeenkomt met de hoofdomtrek in centimeters van je zoontje of dochtertje. De helm is dan perfect op maat te verstellen met de ingebouwde verstelsysteem.