Menu
Winkelwagen

Kinderfiets maattabel

kinderfiets maat

 

Welke maat kinderfiets heeft jouw kind nodig?

Ben je op zoek naar een kinderfiets en weet je niet welke kinderfiets maat jouw zoon of dochter nodig heeft? Wij laten je de juiste kinderfiets maat kiezen. De maat van kinderfietsen wordt aangeduid met de wielmaat in inch. In onderstaande kinderfiets maattabel geven we je een overzicht van alle verschillende kinderfiets maten. Zo vind je gemakkelijk antwoord op de vraag welke maat kinderfiets jouw kind nodig heeft!

Kinderfiets welke maat? Op basis van de lichaamslengte, kledingmaat en leeftijdsindicatie kun je in onderstaande tabel een goede inschatting maken van de juiste kinderfiets maat voor jouw kind! Hoeveel inch kinderfiets? Kinderfietsen zijn er in de maten 10 inch12 inch, 14 inch, 16 inch, 18 inch, 20 inch, 22 inch, 24 inch en 26 inch.

Kies meteen de juiste maat of bekijk al onze kinderfietsen, jongensfietsenmeisjesfietsen, kinder transportfietsen of kinder omafietsen. Is je kind te groot voor een kinderfiets? Bekijk dan onze 28 inch herenfietsen28 inch damesfietsen, 28 inch transportfietsen en 28 inch omafietsen.

Lengte indicatieKledingmaatWielmaatLeeftijdsindicatie
< 90 cm< 86 - 98Loopfietsen1 - 3 jaar
90 cm86 - 9810 inch1 - 3 jaar
95 cm90 - 10512 inch2 - 4 jaar
100 cm98 - 10814 inch3 - 5 jaar
105 cm103 - 11816 inch4 - 6 jaar
110 cm110 - 12318 inch5 - 7 jaar
115 cm118 - 12820 inch6 - 8 jaar
122 cm124 - 13422 inch7 - 9 jaar
130 cm130 - 14224 inch8 - 12 jaar
145 cm140 - 15626 inch10 - 14 jaar
155 cm en langer-28 inchvanaf 12 jaar

Waar moet je op letten bij het bepalen van de juiste kinderfiets maat?

Gebruik onze kinderfiets maattabel als uitgangspunt bij het bepalen van de juiste kinderfiets maat en hoeveel inch kinderfiets jouw kind nodig heeft. Door te kijken naar de leeftijd van je kind kun je een inschatting maken van de maat kinderfiets die je zoon of dochter nodig heeft. De fietscarrière van je zoon of dochter kan op jonge leeftijd al beginnen met een loopfiets. Met een loopfiets kan je kind kennis maken met het fietsen en het houden van evenwicht. Ook 10 inch kinderfietsen zijn hiervoor geschikt: ze beschikken over een duwstang waarmee jij als ouder net dat beetje extra stabiliteit kunt geven aan je kind! Een 12 inch kinderfiets is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 2 tot 3 jaar, terwijl een 26 inch kinderfiets geschikt is voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Belangrijker bij het bepalen van de juiste framemaat kinderfiets is de lichaamslengte van je kind.

De lichaamslengte van kinderen in een bepaalde leeftijdscategorie kan enorm verschillen. Misschien is jouw kind wel veel langer of juist minder lang dan de gemiddelde lengte van kinderen in zijn of haar leeftijdscategorie. De lichaamslengte is voor het bepalen van de maat kinderfiets dus essentieel! Voordat je een kinderfiets gaat kopen is het dus nodig om je kind even op te meten. Vergelijk de lengte van je kind na het opmeten met de lichaamslengtes die in onze kinderfiets maattabel worden genoemd. Voor het gemak hebben we bij de kinderfiets maat ook de kledingmaat toegevoegd. Ook de kledingmaat is een handig hulpmiddel bij het bepalen van de juiste framemaat kinderfiets. Je hebt nu alle informatie om de juiste kinderfiets maat te kiezen en je weet hoeveel inch kinderfiets jouw kind nodig heeft!

Bepaal de juiste maat kinderfiets aan de hand van onze kinderfiets maattabel. Belangrijk is dat je nooit een te grote kinderfiets koopt. Natuurlijk is een groeispurt bij je kind altijd mogelijk, waardoor je kind al snel een andere kinderfiets maat nodig heeft. Voor de veiligheid van je kind is het echter belangrijk dat de kinderfiets op het moment van aanschaf de juiste maat heeft. Zo moet je kind goed bij de trappers van de nieuwe kinderfiets kunnen. Vaak denken ouders dat een kinderfiets te groot is omdat het kind niet met beide voeten bij de grond kan. Dit is echter niet juist. De kinderfiets heeft al de juiste maat als het kind met één voet bij de grond kan als het kind wat naar één kant leunt om af te stappen.

Als de kinderfiets van je kind in de juiste framemaat geleverd is, begin je met het afstellen van de fiets. Bij een kinderfiets zijn het zadel en het stuur verstelbaar. Het zadel van je kind staat op de juiste hoogte als hij of zij goed bij de grond en de trappers van de kinderfiets kan. Bij het verstellen van het stuur van de kinderfiets houd je rekening met de knieën van je kind. Tijdens het fietsen mogen de knieën van je kind het stuur nooit raken! Als dit het geval is, kan je kind de controle verliezen en ten val komen. Let hier dus goed op bij het afstellen van de kinderfiets! Op deze manier kan je kind veel plezier beleven aan een nieuwe kinderfiets in de juiste kinderfiets maat!

Welke maat kinderfiets met zijwieltjes?

Leert je kind pas net fietsen? Wat leuk! Dan heb je natuurlijk een kinderfiets met zijwieltjes nodig. Kinderfietsen in kleine maten worden natuurlijk standaard uitgerust met zijwieltjes. Zijwieltjes geven de fiets stabiliteit, als je kind zijn evenwicht nog niet goed kan bewaren tijdens het fietsen. Welke framemaat kinderfiets is uitgerust met zijwieltjes? Dit zijn 10 inch kinderfietsen12 inch kinderfietsen en 14 inch kinderfietsen. Heeft je kind wat langer de tijd nodig om goed te leren fietsen, of is je kind op jonge leeftijd al langer dan zijn of haar leeftijdsgenootjes? Geen probleem, ook sommige 16 inch kinderfietsen en 18 inch kinderfietsen zijn uitgerust met zijwieltjes.

Wanneer kan mijn kind op een volwassenfiets?

Er komt natuurlijk een tijd dat je kind te groot wordt voor de allergrootste kinderfiets maat, namelijk 26 inch. Dan kom je uit bij een 28 inch fiets voor heren of een 28 inch fiets voor dames. Rond de leeftijd van 12 tot 14 jaar komt je kind hiermee in aanraking. Zoals je in onze kinderfiets maattabel kunt zien is een 28 inch fiets geschikt voor kinderen van 155 centimeter en langer. Natuurlijk kun je zelf goed inschatten of je kind te groot is geworden voor zijn of haar kinderfiets maat 26 inch. Dat is het juiste moment om te kijken naar een grotere fiets! Wil je meer weten over de maat van deze fietsen voor volwassenen, bekijk dan onze maattabel voor volwassenfietsen!