Menu
Winkelwagen

AXA

AXA zorgt al meer dan 115 jaar voor optimale veiligheid voor fiets én fietser. Dankzij de lange historie is de naam AXA bij nagenoeg iedere fietser wel bekend. Dit komt mede door het enorme succes van het AXA Defender ringslot, dat op miljoenen fietsen wordt gebruikt. Het assortiment van AXA Bike Security focust zich voornamelijk op het beveiligen van je fiets door middel van veilige en robuuste fietssloten. AXA biedt, naast ringsloten, ook kettingsloten, kabelsloten, beugelsloten en vouwsloten. De fietssloten van AXA kunnen niet ontbreken op je fiets! Naast fietssloten biedt AXA een compleet aanbod fietsverlichting, die zorgen voor een uitstekende zichtbaarheid tijdens de donkere uren. Bij AXA kun je terecht voor dynamoverlichting, batterijverlichting en afneembare fietsverlichting die je door middel van USB kunt opladen. Fietsverlichting van AXA is er zo voor iedere fiets!


Kies voor AXA:

  • Al meer dan 115 jaar specialist in fietsveiligheid
  • De populairste fietssloten van Nederland
  • Breed assortiment met sloten voor alle fietsen
  • AXA ART-sloten, geschikt voor je fietsverzekering
  • Complete collectie fietsverlichtingVeel gestelde vragen over AXA

Hoe veilig een fietsslot is hangt af van het type slot en het gebruikte materiaal. AXA drukt de veiligheid van fietssloten uit in een veiligheidsniveau van 1 tot en met 15. Wil je een goedgekeurd slot voor je fietsverzekering, dan heb je een slot met ART-keurmerk nodig. Bekijk de voorwaarden van je fietsverzekering om erachter te komen welke eisen je verzekeraar stelt aan het fietsslot. AXA heeft meer dan 115 jaar ervaring in het ontwikkelen van fietssloten, dus met een fietsslot van AXA zit je zeker goed!
Het specialisme van AXA: dieven altijd een stap voor zijn! Daarom heeft AXA handige tips, waarmee je diefstal van je fiets kunt voorkomen. Allereerst adviseert AXA om je fiets vast te zetten met twee verschillende sloten. De meeste fietsen beschikken al over een ringslot. Je kunt de beveiliging van je fiets dan aanvullen met een AXA insteekslot, kettingslot, beugelslot of kabelslot. Het is het veiligste om je fiets met één van deze sloten vast te zetten aan een object dat niet verplaatsbaar is. Denk hierbij aan een lantaarnpaal of fietsenrek. Het is hierbij van belang dat je het slot zo hoog mogelijk plaatst, en liever niet op de grond. Bevestig je je kettingslot, beugelslot of kabelslot toch op de grond, dan kunnen dieven meer kracht zetten om je slot open te breken. Denk er ook aan om het slot door het frame of achterwiel te plaatsen. Het voorwiel van je fiets is namelijk makkelijker te verwijderen, waardoor dieven je fiets zonder voorwiel mee zouden kunnen nemen. Natuurlijk plaats je je fiets bij voorkeur op een drukke plaats, waar veel mensen een dief op zouden kunnen merken. Zet je fiets ook niet altijd op dezelfde locatie en beveilig je schuur of garage als je je fiets daarin opslaat. Mocht je fiets toch gestolen worden, zorg dan dat je zo veel mogelijk gegevens van de fiets genoteerd hebt (merk, model, framenummer, slotnummer, evt. afbeeldingen).
AXA heeft een ruim assortiment fietsverlichting voor alle fietsen. De verlichting van AXA heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor je altijd zichtbaar bent in het donker. Heb je nieuwe fietsverlichting nodig? Bekijk dan zeker het aanbod AXA fietsverlichting bij Bike.nl! AXA levert voor veel gerenommeerde fietsmerken zowel de voor- als achterlichten. Heb je een vervangend exemplaar voor je fietslicht nodig? Let dan op of je dynamo- of batterijverlichting gebruikt. Voor alle fietsen die geen verlichting hebben heeft AXA mooie oplaadbare verlichtingssets, die je op iedere fiets kunt plaatsen!