Menu
Winkelwagen

Polisport

Polisport maakt al meer dan 30 jaar kunststof fietsaccessoires. De bekendste producten uit het assortiment zijn de Polisport voorzitjes en Polisport achterzitjes. In deze kinderzitjes kun je je kind veilig en comfortabel vervoeren. Misschien zegt de naam Polisport je niets, maar het populaire merk Bobike is ook onderdeel van Polisport. De kennis en kunde voor het produceren van topkwaliteit kinderzitjes is bij Polisport dus zeker aanwezig! In aanvulling op het assortiment biedt Polisport ook een uitgebreide range veilige fietshelmen, voor zowel kinderen als volwassenen. De fietshelmen zijn geschikt voor gebruik op de racefiets, MTB en stadsfiets. Ook zijn er helmen van Polisport die speciaal zijn ontwikkeld voor het gebruik op E-bikes en speed pedelecs. Bij Bike.nl vind je de Polisport kinderzitjes en Polisport fietshelmen tegen scherpe prijzen. Bekijk direct het assortiment van Polisport!Het verhaal van Polisport

Pedro Araújo, CEO van Polisport vertelt: ‘Het begon allemaal in 1978, toen het vinden van reserveonderdelen voor fietsen een echte uitdaging was en langer duurde dan gewenst. Tijdens een zomervakantie nam ik een bijbaantje om genoeg geld bij elkaar te sparen om een emmer polyesterhars te kopen, wat in die tijd omgerekend €90,- kostte. Zodra ik het geld had, was school alweer begonnen en moest ik wachten tot de paasvakantie. In die tijd had de hars geen enkele waarde, dus bedacht ik me dat het enige wat ik kon doen was om mijn kans te grijpen om de productie van spatborden op te zetten en deze te verkopen. Beeld je een garage en tuin in die bezaaid lagen met 300 plastic spatborden, een geweldige herinnering. Ik nam contact op met winkels waar ik voorheen altijd mijn fietsonderdelen kocht en zij waren enorm enthousiast over mijn producten. Het bedrijf Polisport was gestart, want mijn eerste orders waren binnen! Met passie voor alles op twee wielen begon Polisport in 1978 met het produceren van motorfietsonderdelen en gingen we internationaal. In 1988 rolden de eerste fietsaccessoires van de band. Als eerste de kinderzitjes, gevolgd door spatborden en helmen. Vandaag de dag werkt Polisport nog steeds met dezelfde passie en met veel plezier aan het innoveren en het produceren van topkwaliteit fietsaccessoires.’

Veel gestelde vragen over Polisport

Polisport kinderzitjes zijn ontworpen voor kinderen in de leeftijd vanaf 9 maanden. Het maximale draaggewicht van de zitjes is 35 kilogram. Er zijn Polisport Mini-zitjes (9 tot 15 kg), Polisport Maxi-zitjes (9 tot 22 kg) en Junior-zitjes (22-35 kg) van Polisport. De kinderzitjes hebben verstelbare voetsteunen en riempjes, zodat het zitje volledig aangepast kan worden aan de groei die je kindje doormaakt. Bekijk meer informatie over een betreffend zitje in onze productbeschrijvingen!
Ja, natuurlijk! Alle kinderzitjes van Polisport voldoen aan de geldende TÜV/GS EN 14344 veiligheidseisen. 
Polisport kinderzitjes bevestigd worden op de meeste fietsen. Voor kinderzitjes met framebevestiging geldt een diameter van 28-40mm, bij zitjes met dragerbevestiging geldt een maximale dragerbreedte van 175mm. Polisport zitjes kunnen gebruikt worden op fietsen met 26 inch en 28 inch wielmaat. 
Polisport fietshelmen verkleinen het risico op hoofd- en hersenletsel bij een valpartij met je fiets. Veiligheid staat bij Polisport op de eerste plaats. Uiteraard voldoen de fietshelmen aan de geldende veiligheidseisen. Ze zijn getest en goedgekeurd volgens de EN 1078:2012 veiligheidsnormen. Heb je een elektrische fiets of speed pedelec, bekijk dan de E-bike helmen van Polisport. Deze voldoen aan de strengere eisen die aan E-bike helmen worden gesteld. 
Polisport adviseert je helm eens per 3 jaar te vervangen, om de veiligheid te waarborgen. 
Gefeliciteerd met je nieuwe Polisport helm. Om je helm op een juiste manier te gebruiken dien je deze in te stellen en aan te passen op jouw hoofd. Begin met het plaatsen van de helm op je hoofd. Let hierbij op dat de voorzijde en de achterzijde van de helm zich op hetzelfde niveau bevinden (parallel aan de grond). Als de helm loodrecht op je hoofd geplaatst is, zitten de riempjes aan de voor- en achterzijde op dezelfde hoogte. Je kunt ze verstellen door ze door de achterzijde van je helm te trekken. De lengte van de riempjes kun je ook gemakkelijk instellen. Let erop dat de riempjes je oren niet bedekken, de sluiting zich niet direct onder je kin bevindt en de uiteinden van de riempjes vastgezet worden met de rubberen ringetjes. Om er zeker van te zijn dat de riempjes correct zijn ingesteld, kun je proberen de helm van de voor- en achterzijde van je hoofd te tillen. Glijdt je helm naar voren, verstel dan de bandjes aan de achterzijde. Glijdt je helm naar achteren, dan verstel je de riempjes aan de voorzijde. Je kunt het stelwiel aan de achterzijde van de helm gebruiken om je Polisport fietshelm strakker of minder strak in te stellen. Je helm zit strak genoeg als deze niet van je hoofd valt tijdens het schudden met de riempjes los.
Na ieder gebruik is het verstandig om je Polisport fietshelm aan de lucht te drogen en hem op te bergen op een koele, droge plaats waar hij niet kan beschadigen. Dit is nodig om de werking van je helm te kunnen garanderen. De maximale temperatuur waar je helm aan blootgesteld kan worden is 50 graden celsius. Je Polisport fietshelm bijvoorbeeld in een dichte, zwarte tas in je auto opbergen is dus geen verstandige optie. Wil je je fietshelm van Polisport schoonmaken? Doe dit dan alleen met een zachte doek en wat water.