Menu
Winkelwagen

Shimano Race & MTB pedalen

Topkwaliteit pedalen voor iedere fietser!

Shimano is sinds jaar en dag dé marktleider op het gebied van fietsonderdelen en fietsaccessoires. Van pedalen tot fietskleding en van e-bike motoren tot groepsets: iedere fietser vindt bij Shimano topkwaliteit producten. Het Japanse bedrijf Shimano, opgericht in 1925, wil mensen dichter bij elkaar en bij de natuur brengen met hun fantastische producten. Bike.nl biedt een brede range aan Shimano pedalen voor de recreatieve fietser, wielrenner en mountainbiker. Deze Shimano pedalen zijn er voor professionals en fanatieke amateurs. Shimano MTB- en racepedalen hebben een bewezen technologie, die tot het uiterste is getest door professionele mountainbikers en wielrenners. Met Shimano ben je verzekerd van de allerbeste kwaliteit pedalen!

Shimano SPD en SPD-SL technologie

Shimano biedt mountainbikepedalen en racepedalen die jouw kracht in elke situatie efficient overbrengen. De MTB-pedalen van Shimano maken gebruik van de SPD-technologie. Het SPD-systeem kenmerkt zich door een verzonken schoenplaatje, die meer comfort biedt tijdens het lopen. Deze pedalen zijn daarmee uitermate geschikt voor mountainbikers en veldrijders. De SPD-pedalen zijn meestal dubbelzijdig, waardoor aan beide zijden van het pedaal ingeklikt kan worden. Voor iedere mountainbiker is er een geschikt SPD-pedaal! Fiets je bijvoorbeeld vaak met klikpedalen, maar wil je af en toe ook met normaal schoeisel op de fiets kunnen stappen? Dan zijn er de combipedalen van Shimano, met aan de ene zijde een SPD-kliksysteem en aan de andere zijde een vlak platform. Het beste van beide werelden!

Ben je een wielrenner en leg je je kilometers op de weg af? Dan zijn de SPD-SL pedalen van Shimano dé pedalen die je nodig hebt. Ontwikkeld door profrenners om meer kracht over te kunnen brengen op de pedalen. Een extra breed contactoppervlak en schoenplaatje en duurzame behuizing zorgen voor meer duurvermogen en een betere rijervaring. Meer plezier en comfort dus met deze Shimano SPD-SL pedalen. 

Hieronder bekijk je ons assortiment Shimano fietspedalen en vertellen we je precies welk pedaal jij nodig hebt!

Bike.nl heeft een mooie selectie gemaakt van Shimano mountainbike pedalen voor ieder type fietser. Hierboven zie je het aanbod mountainbike pedalen van Shimano. Wil je weten welk pedaal voor jou de beste keuze is? Lees dan snel verder!

De MTB-klikpedalen met SPD-technologie van Shimano zijn er in verschillende varianten. De Shimano Deore XT PD-T8000 is een combipedaal van Shimano, met aan de ene zijde een SPD-kliksysteem en aan de andere zijde een vlak platform. Dit pedaal kies je als je graag met klikpedalen fietst, maar ook regelmatig met je normale schoenen op de fiets stapt. De platformzijde biedt een goede grip en het pedaal is uiterst duurzaam. De Shimano SPD PD-M324 is een voordeligere optie als je op zoek bent naar een combipedaal. De looks zijn wat minder en het gewicht wat hoger, maar de prestaties zijn uitstekend en de prijs zeer aantrekkelijk!

Ben je een beginnende mountainbiker en op zoek naar betaalbare klikpedalen? Dan heeft Bike.nl de Shimano PD-M520 en PD-M540 voor je geselecteerd. Dit zijn betaalbare pedalen met een kliksysteem aan beide zijden van het pedaal. Deze pedalen met duurzame body bieden een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en zijn zeker ook geschikt voor de meer veeleisende, ervaren mountainbiker.

Ook voor de racefietser en wielrenner heeft Bike.nl een mooi aanbod pedalen geselecteerd. Deze pedalen maken gebruik van het SPD-SL kliksysteem met groot contactoppervlak voor een efficiënte overbrenging van jouw krachten. Bekijk hierboven de selectie!

De instapper in de productlijn is het Shimano PD-RS500 pedaal. Dit pedaal is speciaal ontworpen voor de beginnende wielrenner en biedt een groot instapdeel en lichtere veerspanning, zodat het voor startende fietsers gemakkelijker wordt om te wennen aan het gebruik van klikpedalen. Ben je een beginnende racefietser? Dan is de Shimano SPD-SL PD-RS500 het pedaal voor jou! Wil je de veerspanning van het pedaal naar wens kunnen aanpassen? Dan kies je voor het Shimano SPD-SL PD-R550 pedaal. Wil je je fiets zo licht mogelijk houden? Daarvoor heeft Shimano pedalen met carbon body. Deze pedalen komen uit dezelfde productlijnen als de afmontage van je fiets. Zo is er het Shimano 105 R7000 pedaal: slechts 265 gram per paar! Voor de écht veeleisende wielrenner heeft Bike.nl het Shimano SPD-SL PD-R8000 Ultegra Carbon in het assortiment opgenomen. Deze pedalen wegen slechts 255 gram per paar, hebben een plat ontwerp zodat je platter door de bocht en eerder op de pedalen kunt gaan. De Shimano Ultegra PD-R8000 pedalen zijn ontworpen voor competitief gebruik.

Ook voor alledaagse ritten heeft Shimano pedalen in het assortiment. Bij Bike.nl hebben we gekozen voor het Shimano PD-EF202 platformpedaal. Een betaalbare optie, maar dat doet niet af aan de kwaliteit van het pedaal! Met een breed aluminium platform en het textuurvlak dat voor een goede grip zorgt, bieden deze pedalen een fijne trapervaring. Ze zijn bedoeld voor gebruik met gewone schoenen en op iedere fiets te plaatsen!