Menu
Winkelwagen

Abus

Of je nu je fiets wilt beschermen tegen diefstal, of je hoofd tegen letsel bij een valpartij: Abus heeft de oplossing. Abus is specialist in mobiele veiligheid en produceert namelijk al meer dan 80 jaar topkwaliteit fietssloten die een uitstekende bescherming bieden. De Abus kettingsloten behoren tot de beste en populairste fietssloten van Nederland en worden altijd geadviseerd als tweede slot voor je fiets. Recenter is Abus zich ook gaan specialiseren in fietshelmen, waardoor het bedrijf nu een compleet assortiment producten biedt voor veiligheid onderweg! Vele fietsers, of zij nu gebruik maken van een racefiets, E-bike, mountainbike of stadsfiets, maken gebruik van de fietshelmen van Abus. Zelfs professionele sporters vertrouwen op de uitstekende bescherming die de Abus fietshelmen bieden!


De voordelen van Abus:

 • Compleet assortiment hoogwaardige fietssloten
 • Al meer dan 80 jaar expert in fietsveiligheid
 • Verminder de kans op hoofdletsel met Abus fietshelmen
 • Als beste getest en ook verkrijgbaar met ART-keurmerk
 • Kwaliteit gegarandeerd!


Veel gestelde vragen over Abus

Jazeker! Abus is één van de belangrijkste producenten van fietssloten. In het testlab van Abus worden alle fietssloten tot het uiterste getest. Ook in verschillende testen (o.a. van de Fietsersbond) komen de sloten van Abus als beste uit de test. Abus heeft bovendien een grote range fietssloten die beschikken over een ART-keurmerk. Dit keurmerk geeft een indicatie van de beveiligingsgraad die het fietsslot biedt. Deze schaal loopt van ART-2 tot ART-5, waarbij ART-2 en ART-3 voor fietsen bedoeld is. In onze productinformatie kun je eenvoudig zien of het product beschikt over een ART-keurmerk. Abus fietssloten met ART-keurmerk zijn vaak een voorwaarde van je verzekeraar als je een fietsverzekering hebt afgesloten.
Abus heeft verschillende typen fietssloten in het assortiment. De ringsloten van Abus vind je meestal standaard op je fiets. Dit type slot is aan je frame bevestigt en werkt door middel van een stalen ring die door je wiel wordt geschoven. Deze sloten bieden een basisbeveiliging, maar voor dieven blijft het nog steeds mogelijk om je fiets mee te nemen. We raden je dan ook altijd aan om een extra slot te gebruiken. De populairste losse sloten zijn de kettingsloten van Abus. Deze sloten zijn gemaakt van stalen schakels die als ketting aan elkaar zijn bevestigd. Bij deze sloten wordt de lengte in centimeters en de dikte van de schakels in millimeters aangegeven (bijv. 85/9). Naast een deze kettingsloten zijn er ook kabelsloten. Deze losse sloten bieden minder beveiliging dan een kettingslot, maar kunnen compact worden opgerold. Het beugelslot, die je bij Abus ook kunt krijgen als slim slot of met een alarm, is een massief stalen u-vormige beugel. Dit is één van de veiligste typen sloten, maar wel minder makkelijk mee te nemen.
Als specialist in fietsbeveiliging weet Abus als geen ander hoe je diefstal van je fiets het best kunt voorkomen. Hier volgen de tips van Abus:
 1. Gebruik altijd een tweede fietsslot (naast bijv. je ringslot ook een kettingslot of kabelslot);
 2. Zet je fiets vast aan straatmeubilair (denk hierbij aan een fietsenrek of lantaarnpaal)
 3. Zet je fiets altijd in het zicht (en in het donker op een verlichte plek)
 4. Plaats het slot zo hoog mogelijk (een dief kan dan minder kracht gebruiken om het slot te forceren)
 5. Kies een kwalitatief goed slot (bij voorkeur met ART-keurmerk)
 6. Vergeet je slot niet te gebruiken!
Abus is al sinds 1924 gespecialiseerd in beveiligingstechniek, waaronder de immens populaire fietssloten. Abus heeft zijn horizon echter verbreed, en biedt nu ook andere producten aan die de veiligheid op de fiets ten goede komen. Zo vind je in het assortiment van Abus ook fietshelmen en kinderhelmen. De collectie fietshelmen van Abus is zeer breed en varieert van racehelmen tot e-bike en stadsfietshelmen. Voor kinderen zijn er kleine fietshelmpjes die je kunt gebruiken wanneer je kindje nog in een fietsstoeltje zit, en fietshelmen voor kinderen die al zelfstandig kunnen fietsen. Zo zorgt Abus voor optimale veiligheid als je onderweg bent!