Menu
Winkelwagen

Advies & Contact

Heb je onze veelgestelde vragen bekeken, maar geen antwoord gevonden op je vraag? Dan kun je uiteraard contact met onze klantenservice opnemen. Dit kan op twee manieren:

Stuur ons een e-mail
Natuurlijk kun je ons ook mailen via klantenservice@bigline.nl. We streven ernaar om binnen 24 uur antwoord te geven op je e-mail.

Liever iemand aan de telefoon?
De klantenservice van Bike.nl is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 10:00 - 17:00 via 085 760 7108. We helpen je graag!
Je kunt op werkdagen (maandag t/m vrijdag) tussen 10.00 en 17.00 met al je vragen terecht bij onze klantenservice!
Bike.nl is dé online fietsenwinkel voor de hele familie. Wij hebben helaas geen fysieke winkel en/of bezoekadres. Het komen uitproberen van een fiets is dan ook niet mogelijk. Online bestellen bij Bike.nl is heel gemakkelijk. Bovendien heb je je fiets al de volgende werkdag in huis als je voor 15:00 uur besteld en staat onze klantenservice altijd voor je klaar!
Ben je op zoek naar een kinderfiets en weet je niet welke maat kinderfiets je zoon of dochter nodig heeft? Wij laten je de juiste kinderfiets maat kiezen. Bekijk hiervoor onze kinderfiets maattabel!
Bij Bike.nl vind je fietsen in alle soorten en maten. Om je te helpen een passende fiets te kiezen, hebben we bij Bike.nl een maattabel gemaakt die je als indicatie kunt gebruiken bij het bestellen van je nieuwe fiets. Bekijk onze maattabel voor fietsen!
Alle handleidingen hebben we voor je verzameld op onze handleidingen-pagina.
Hieronder delen we wat tips met je om je fiets zo goed mogelijk te beveiligen:
  • Zet je fiets altijd op slot wanneer je hem niet gebruikt. Bij voorkeur met een ringslot én een ketting- of kabelslot aan een vast object zoals een fietsenrek of lantaarnpaal. Het liefst zet je hierbij zowel het frame als een wiel vast.
  • Gebruik een ART-gekeurd slot. Deze voldoen aan de hoogste veiligheidseisen. Heb je een fietsverzekering, dan is een ART-gecertificeerd slot vaak verplicht.
  • Bevestig het slot zo hoog mogelijk. Zonder ondergrond is het lastiger om het slot kapot te slaan of met een betonschaar te openen. Zorg er ook voor dat het slot goed zichtbaar is.
  • Zet je fiets nooit alleen aan het voorwiel vast. Dieven kunnen het voorwiel vaak eenvoudig demonteren om deze vervolgens achter te laten en er vandoor te gaan met je fiets.
  • Parkeer je fiets op een plaats waar deze altijd goed zichtbaar is. Tijdens de avonduren betekent dit dat je je fiets bij voorkeur op een goed verlichte plaats neerzet.
  • Bekijk of je garage of schuur goed beveiligd is tegen inbraakpogingen als je deze gebruikt voor opslag van je fietsen.
  • Elke fiets heeft zijn eigen, specifieke kenmerken (bijvoorbeeld speciale accessoires of beschadigingen). Leg deze eigenschappen goed vast, want in het ergste geval kunnen ze altijd helpen bij de indicatie van je fiets.
  • Schrijf het framenummer van je fiets op. Dit unieke nummer zorgt ervoor dat je fiets kan worden herkend. Het framenummer bevindt zich vaak boven de voorvork of onderop de trapas. Bike.nl houdt de framenummers van verkochte fietsen niet bij. Je bent dan ook zelf verantwoordelijk voor het noteren van je nummer. Maak hiervan een foto en sla deze op!
  • Mocht je fiets toch nog gestolen worden, doe dan aangifte bij de politie. Dit kan een volgend ‘slachtoffer’ voorkomen. Ook zal je fiets worden geregistreerd in een database, waardoor deze mogelijk nog kan worden teruggevonden!
Een framenummer is een code die ingeslagen of gegraveerd is op het frame van de fiets. Ook is het mogelijk dat de code op een plaatje staat wat op het chassis (of frame) gemonteerd is. Deze staat vaak onder de trapas of boven het voorspatbord.
Let op: Bike.nl noteert geen framenummers van verkochte fietsen. Het is daarom belangrijk dat je zelf het framenummer van je fiets noteert!

Is elk framenummer uniek?
Een framenummer is bedoeld om de fiets te kunnen herkennen. Het nummer hoort dus echt bij jouw fiets en mag niet overgezet worden op een andere fiets.

Worden framenummers ergens geregistreerd?
Als eigenaar dien je zelf je framenummer te noteren, en indien nodig voor de verzekering ook het sleutelnummer van het ART-goedgekeurde slot. Alle gestolen fietsen staan geregistreerd in het Fietsdiefstalregister. Is je fiets gestolen en weer teruggevonden, dan kan de politie vragen om je framenummer om te controleren of de teruggevonden ook echt jouw fiets is.