Menu
Winkelwagen

Welke maat moet ik kiezen?

Maat voor volwassenfietsen

Volwassen fietsen hebben standaard een wielmaat van 28 inch, de maat wordt daarom bepaald met de framemaat van de fiets. De framemaat geeft de afstand aan tussen het midden van de trapas en de bovenzijde van de zadelbuis. Voor iedere lengte is er een juiste framemaat en om je te helpen hebben we een tabel gemaakt. Deze dient als indicatie voor je fietskeuze. Ligt jouw framemaat tussen de twee maten, kies dan de kleinere maat.

LichaamslengteFramemaat
vanaf 1m5547 - 50 cm
vanaf 1m6550 - 52 cm
vanaf 1m7052 - 55 cm
vanaf 1m7555 - 58 cm
vanaf 1m8058 - 61 cm
vanaf 1m8561 - 63 cm
vanaf 1m9063 - 66 cm

Naast de maattabel is er ook een nauwkeurige manier om de framemaat te berekenen met de volgende stappen:

Meet je binnenbeenlengte door op blote voeten en met je benen zo’n 15 cm uit elkaar te gaan staan. Meet vervolgens de afstand in centimeters tussen de grond en kruishoogte en vermenigvuldig dit met 0.68 met als resultaat de bijbehorende framemaat. Ligt jouw framemaat tussen de twee maten, kies dan de kleinere maat. En wil je een geveerde zadelpen op je fiets plaatsen, trek dan 4 cm van de framemaat af.

Bovenstaande maattabel geeft goede handvatten om de juiste maat te bepalen. Wil je meer informatie over het bepalen van de juiste fietsmaat? Bekijk dan al onze tips op deze pagina! Kom je er niet helemaal uit, neem dan contact met ons op.