Menu
Winkelwagen

Cratoni fietshelmen

Toen Cratoni in 1985 werd opgericht was het dragen van helmen in de fietswereld nog niet gebruikelijk. Oprichter van Cratoni, Günter Krauer, stond dus voor een moeilijke opgave. Hij wist toen echter al dat het gebruik van hoofdbescherming aan populariteit zou winnen door innovatieve producten met een aantrekkelijk design. En kijk eens aan: tientallen jaren later is bijna iedere fietser overtuigd van de bescherming die fietshelmen bieden. Cratoni is inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend merk in de fietsbranche, dat zich continu weet te innoveren. Zo heeft Cratoni zelfs slimme fietshelmen op de markt gebracht! Ben je op zoek naar een fietshelm, dan zit je zeker goed met Cratoni. In het assortiment vind je fietshelmen voor de racefiets, MTB, E-bike en stadsfiets. Bij Bike.nl willen we graag dat je goed beschermd op de fiets stapt en dus bieden we de Cratoni fietshelmen aan voor scherpe prijzen. Neem zeker een kijkje in het assortiment van Cratoni!


Waarom kiezen voor Cratoni helmen?

  • Hoogwaardige fietshelmen voor optimale hoofdbescherming
  • Regelmatig testwinnaar in internationale tests
  • Meer dan 35 jaar ervaring met het produceren van fietshelmen
  • Verkrijgbaar voor MTB, E-bike, racefiets en stadsfiets
  • Voldoen aan de strengste veiligheidseisen
Veel gestelde vragen over Cratoni

Welke helm van Cratoni voor jouw geschikt hangt af van het type gebruik. Cratoni heeft fietshelmen voor op de racefiets, mountainbike (MTB), E-bike en stadsfiets. Op onze website kun je eenvoudig filteren op deze gebruikstypen, waarna je een selectie van geschikte Cratoni fietshelmen te zien krijgt.
Het is belangrijk dat je de juiste maat fietshelm draagt. Niet alleen is dit comfortabeler, dit waarborgt ook de beveiliging die de helm geeft tegen hoofdletsel bij een valpartij. Zelfs de allerbeste fietshelm is waardeloos als hij niet de juiste maat heeft en kan zelfs van je hoofd losraken als je ten val komt. Het kiezen van de juiste maat fietshelm is dus essentieel! Bij alle Cratoni fietshelmen hebben we de hoofdomtrek in centimeters vermeld in de producttitel, de productomschrijving en in de specificaties. Om de juiste maat Cratoni fietshelm te bepalen, heb je een meetlint nodig. Dit meetlint plaats je rond je hoofd, net boven je wenkbrauwen. Het aantal gemeten centimeters is je hoofdomtrek!
De meeste fietshelmen van Cratoni hebben een verstelsysteem in de vorm van een stelwiel, waarmee je de fietshelm eenvoudig kunt afstellen op jouw hoofdomtrek. Het is belangrijk dat je helm stevig op je hoofd zit. Dit kun je testen door de helm op je hoofd te zetten, het stelwiel aan te draaien en je hoofd (zonder dat het riempje van je Cratoni helm is vastgemaakt) naar beneden te houden. Blijft de helm goed op zijn plaats? Dan heb je de helm correct ingesteld. Tot slot stel je het riempje van de helm in. De veiligheidssluiting van het riempje bevindt zich idealiter direct onder je kin. Het riempje zit goed als je oren niet bedekt worden, je één vinger tussen het riempje en je kin kunt plaatsen en de riempjes comfortabel zitten. Let er ook op dat je de helm niet scheef op je hoofd plaatst, of te ver op het achterhoofd draagt.
De Cratoni fietshelmen zijn uiterst veilig. Cratoni is één van de meest toonaangevende helmfabrikanten en pionier op het gebied van veiligheid. De Cratoni fietshelmen voldoen aan alle geldende veiligheidseisen. De helmen garanderen dat de impact van de val bij je hoofd wordt weggeleid door de stevige constructie. Hiermee wordt de kans op hoofd- en hersenletsel enorm verminderd!