Het is weer bijna zover! De zomervakantie loopt op zijn einde en het voorbereiden op het nieuwe schooljaar wordt voor alle kinderen weer werkelijkheid. Dat is voor ons ook het teken voor onze jaarlijkse Back2School-actieperiode! Want naast een goede rugtas en de juiste boeken hoort ook een goede schoolfiets tot de basisuitrusting van je schoolgaande kind. Heeft je zoon of dochter een nieuwe schoolfiets nodig? De Back2School-weken bij Bike.nl zijn het perfecte moment om een nieuwe kinderfiets te kopen!

Waar voldoet een goede schoolfiets aan?

Naar school fietsen is niet bepaald de favoriete bezigheid van kinderen. Zorg er daarom voor dat de rit naar school zo aangenaam mogelijk wordt! Dat doe je natuurlijk met een goede schoolfiets. Een fiets die iedere dag gebruikt wordt en door weer en wind zijn mannetje moet kunnen staan! 

Een goede schoolfiets:

  • Heeft de juiste maat voor jouw zoon of dochter (bij twijfel: bekijk onze maattabel!);
  • Is een robuuste fiets die tegen een stootje kan;
  • Heeft voldoende mogelijkheid om een schooltas mee te nemen, bij voorkeur een voor- en achterdrager (voor montage van een fietskrat of mand);
  • Is een fiets die voldoet aan de smaak van je kind of puber;
  • Beschikt over versnellingen als hoogteverschillen moeten worden overwonnen tijdens de rit naar school;
  • Heeft goede verlichting en voldoende reflectoren voor in de avonduren;
  • Koop je met een extra kettingslot om de fiets op school vast te kunnen zetten.

De meest populaire schoolfiets is de transportfiets. Ieder schoolplein staat er vol mee! Een transportfiets is uitermate geschikt als schoolfiets voor (middelbare) scholieren, vanwege zijn robuuste frame en natuurlijk de voordrager. Op deze voordrager is een fietskrat of fietsmand te plaatsen, waardoor je zoon of dochter makkelijk de schooltas en andere schoolspullen kan meenemen. Een zere rug door die té zware schooltas is met een transportfiets verleden tijd! Natuurlijk is de transportfiets ook populair onder jongeren door de stijlvolle uitstraling, iets wat voor pubers zeker niet onbelangrijk is!

Vind de beste schoolfiets voor jongens en meisjes bij Bike.nl!

Bike.nl is specialist in dé schoolfiets van dit moment: de transportfiets! We hebben altijd een ruim aanbod transportfietsen in alle maten, waardoor je bij ons altijd slaagt voor een goede nieuwe schoolfiets voor je kind. Met scholieren in ons achterhoofd hebben we zelfs onze eigen transportfietsen ontwikkeld: de Nogan Vintage transportfietsen! Deze fietsen hebben alles wat je schoolgaande kind nodig heeft. Van het robuuste frame met voordrager tot goede LED-verlichting en een comfortabel zadel. Ze staan bekend om hun uitstekende prijs-kwaliteitverhouding! En om te voldoen aan de eisen van je puber hebben we de fietsen uitgebracht in verschillende hippe kleuren. Wat dacht je van Mat Roze, Ultra Aqua en Oslo Groen voor de meisjesfietsen? En voor jongens hebben we uiteraard de stoere kleuren Leger Groen en Mat Zwart. Daar kun je zeker mee aankomen op het schoolplein!

Profiteer van de Back2School-actieweken

Precies op tijd voor de Back2School-periode zijn onze populaire Nogan Vintage schoolfietsen weer op voorraad. Voor meisjes zijn de fietsen in de maten 20 t/m 28 inch beschikbaar, voor jongens hebben we deze prachtige fietsen vanaf wielmaat 24 inch. Bekijk direct onze Back2School meisjesfietsen of Back2School jongensfietsen en sla je slag! Vergeet ook niet een kijkje te nemen in onze selectie handige accessoires voor schoolfietsen en bestel deze gelijk mee. Voor 15:00 uur besteld is al de volgende werkdag in huis. We wensen je zoon of dochter alvast een fijn schooljaar toe!