Met het lekkere zomerweer wil je natuurlijk niets liever dan er lekker op uit gaan voor een fietstochtje. Maar, het lekkere weer brengt ook een aantal aandachtspunten met zich mee. In dit blog geven wij je tips voor ultiem fietsplezier tijdens de warme zomerdagen!

We trappen af met een paar algemene tips voor het fietsen tijdens een hittegolf of warm zomerweer:

  • Vermijd de zon rond het middaguur (tussen 12:00 en 15:00);
  • Kies een route met veel schaduw of langs het water voor een verkoelend briesje;
  • Draag lichtgekleurde kleding en bij voorkeur een wit petje;
  • Neem regelmatig een drinkpauze en zorg dat je voldoende water bij je hebt (tip: op steeds meer plekken in Nederland vind je watertappunten);
  • Bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrand, ook bij half bewolkt weer;
  • Draag een zonnebril (ook je ogen kunnen verbranden!), dit voorkomt vermoeide ogen;
  • Plan je rit van tevoren, zo kun je rekening houden met eventuele stops, watertappunten en schaduwrijke plekken;
  • Geniet van het prachtige weer!

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind. Tijdens het fietsen met warm weer zijn er verschillende fietsaccessoires die goed van pas komen. Lees snel verder en ontdek hoe je je fietsrit bij hoge temperaturen nog aangenamer maakt!

Fietsen met kinderen

Het is natuurlijk heerlijk om een fietstochtje met je kinderen te plannen met het mooie zomerweer. Houd er wel rekening mee dat je je kinderen goed beschermt tegen de zon. Ook kan het warme weer ervoor zorgen dat je kinderen snel vermoeid raken. Plan dus regelmatig stops om even uit te rusten en iets te eten en te drinken. Een goed gevulde picknickmand meenemen en halverwege je route even stoppen op een schaduwrijke plaats om te picknicken is niet alleen verstandig, maar ook nog eens erg leuk! Zeker lange ritten maak je op deze manier een stuk draaglijker voor je kind. En onthoud: ook een lekker ijsje gaat er bij ieder kind wel in!

Sportieve fietstochten bij warm weer

Ben je een sportieve fietser en ga je er met het warme weer op uit voor een stevige training? Dan is voldoende water meenemen essentieel! Gemiddeld genomen verlies je ongeveer 1 liter vocht per uur beweging, en het is dan ook enorm belangrijk dit tijdens je fietsrit aan te vullen. Een vochtverlies van 1% van je lichaamsgewicht leidt tot een prestatieverlies van 10%! Ga je voor een rondje op de racefiets met een gemiddelde snelheid van 30 kilometer per uur, dan daalt je snelheid door een tekort aan vocht misschien wel naar 27 of zelfs 24 kilometer per uur! Met onze bidons en bidonhouders heb je altijd voldoende drinken mee op de fiets!

Fietsen tijdens onvoorspelbare weersomstandigheden

Zoals je weet heeft Nederland in de zomer soms te maken met snel veranderende weersomstandigheden. Het ene moment fiets je met een lekker zonnetje, het volgende moment komt de regen met bakken uit de hemel. Ga dus altijd goed voorbereid op pad! Een waterdicht regenpak kan dan ook niet in je fietsuitrusting ontbreken. In ons assortiment vind je een ruime collectie regenkleding met onder andere heren regenkleding, dames regenkleding, regenpakken en regenponcho’s voor kinderen.

Fietsen bij felle zon: Polaroid zonnebrillen

Met de zon hoog aan de hemel denk je natuurlijk aan een petje en zonnebrand. Maar, ook een fijne zonnebril is een must bij dit weertype. Zelfs je ogen kunnen namelijk verbranden, wat leidt tot prikkelende, vermoeide ogen. In ons assortiment hebben we goede zonnebrillen van Polaroid en XLC opgenomen. Je hebt de keuze uit sportieve fietsbrillen of casual zonnebrillen. Onze zonnebrillen bieden een 100% bescherming tegen schadelijke UV-stralen! De zonnebrillen van Polaroid hebben gepolariseerde glazen, die felle schitteringen wegnemen en zorgen voor een hoger contrast. Deze zonnebrillen zijn dan ook zeer prettig tijdens het fietsen!

Bagage meenemen tijdens fietstochten

Zonnebrand, een regenpak, een lekkere lunch, voldoende drinken: allemaal items die je tijdens je zomerse fietsrit meeneemt. Maar hoe neem je dit gemakkelijk mee? Natuurlijk met de fietstassen van Bike.nl! Fiets je alleen of met je partner, dan voldoet een mooie enkele fietstas om al je spullen mee te nemen. Een volledige regenuitrusting en lunch voor je hele gezin vereist misschien een dubbele fietstas, waarmee je ook dubbel zoveel opbergruimte hebt. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en prints, van de populairste merken als Basil en New Looxs! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een rieten fietsmand, die meteen dienst kan doen als picknickmand! Tegenwoordig wordt voor het meenemen van spullen op de fiets vaak een fietskrat gebruikt. Als je veel bagage wilt meenemen is een robuuste transportfiets in combinatie met zo’n fietskrat de ideale oplossing. Heb je interesse in een handige transportfiets? Dan ben je bij Bike.nl aan het goede adres. De transportfietsen van Popal en Nogan zijn onze populairste fietsen en verkrijgbaar in vele verschillende uitvoeringen.

Het enige wat je nu nog te doen staat is je fiets op te springen voor een heerlijke rit. Geniet van het lekkere zomerweer!