Wil je een fiets kopen? Dan komt er veel op je af. Van goedkope fietsen tot transportfietsen en elektrische fietsen: onderverdeeld in dames- en herenfietsen. En ook nog eens verschillende merken, prijzen, onderdelen en kleuren. Zie je door de bomen het bos niet meer en weet je niet welk type fiets bij jou past? Lees dan dit blog, we helpen je graag bij je keuze!

Er zijn veel verschillende punten waar je op kunt letten als je een nieuwe fiets gaat kopen. Maar het belangrijkste is om bij het begin te beginnen. Waar wil je de fiets voor gaan gebruiken? We schetsen hieronder een aantal situaties.

Ik fiets naar school

Je leest dit artikel omdat je op zoek bent naar een goede fiets voor je kind. Hij of zij fietst dagelijks naar school, naar vrienden en naar de sportclub. Je bent op zoek naar een betaalbaar exemplaar, want de kans bestaat natuurlijk dat je kind binnen afzienbare tijd weer uit de fiets gegroeid is. Jij wil graag een veilige fiets, je kind wil er eentje die er hip uitziet. Voor welke fiets ga je dan?

Uit onze ervaring kunnen we zeggen dat de transportfiets voor kinderen het populairst is als schoolfiets. De transportfiets is een robuuste fiets, voorzien van een voorrek waar je een fietskrat op kunt plaatsen. De schoolpleinen staan er vol mee, want welk kind wil zijn of haar zware schooltas nou niet gemakkelijk kunnen meenemen? Bovendien zijn deze goedkope fietsen simpel en kan er weinig aan stuk gaan. Ze hebben precies wat je kind nodig heeft. Zo zijn transportfietsen voor kinderen verkrijgbaar zonder versnellingen of met een betrouwbare, onderhoudsvrije Shimano versnellingsnaaf met drie versnellingen. Bekijk hier onze kinder transportfietsen in prachtige kleuren!

Ik fiets naar werk

Fiets je naar je werk en ben je op zoek naar een solide damesfiets of betrouwbare herenfiets voor je dagelijkse ritten? Ook dan ben je bij Bike.nl aan het juiste adres. Als je je volledige woon-werkafstand met de fiets aflegt kun je kiezen voor een standaard heren- of damesfiets, maar ook voor één van onze elektrische fietsen. Met een elektrische fiets kom je moeiteloos aan op je bestemming en begin je vol energie aan je werkdag. Pluspunten van fietsen naar je werk? Je vermijdt files, het is betaalbaar en natuurlijk heel gezond!

Liever een combinatie van het openbaar vervoer en de fiets gebruiken voor je woon-werkverkeer? Dan is een gemakkelijk in te klappen vouwfiets de fiets die je moet kopen. Een vouwfiets mag gratis mee in het openbaar vervoer, waarna je de laatste kilometers naar je werk op de fiets kunt afleggen. Ideaal toch?

Ik fiets korte afstanden

De meeste Nederlanders gebruiken hun trouwe stalen ros voor korte ritten. Voor korte stukjes naar de supermarkt, naar de sportschool of naar familie is een goedkope fiets het perfecte vervoersmiddel. Op korte afstanden doet een fiets qua snelheid en gemak niet onder voor een auto en als bijkomend voordeel hoef je niet te zoeken naar een parkeerplek! Voor dit gebruik hebben we stadsfietsen in ons assortiment. De kenmerken van een stadsfiets? Onderhoudsvrij, voorzien van stevige onderdelen en verkrijgbaar zonder of mét versnellingen. De populairste stadsfiets in de online fietsenwinkel van Bike.nl is de transportfiets. Uitgevoerd met voordrager, waardoor je je boodschappen of sporttas nog makkelijker meeneemt. Is het iets voor jou? Bekijk hier onze 28 inch transportfietsen!

Ik neem graag bagage mee

Ben je op zoek naar een fiets waarmee je veel bagage kan vervoeren? Dan kun je bij Bike.nl kiezen uit verschillende opties. De bekendste fiets om bagage mee te vervoeren is de transportfiets. Deze fiets, ontstaan aan het begin van de 20e eeuw, werd gebruikt door onder meer bakkers en slagers om hun producten te vervoeren. De transportfiets kenmerkt zich vaak door de dubbele buis en robuuste uiterlijk. Natuurlijk is de transportfiets ook bekend van de voordrager, waardoor de fiets meer plaats biedt dan een fiets met alleen een bagagedrager. Perfect voor zware (school)tassen en boodschappen. Nog meer bagage kunnen vervoeren? Bekijk dan onze bakfietsen die ruimte bieden voor een berg aan bagage. Ook geschikt voor het vervoer van kinderen!

Heb je al een goede fiets en zoek je naar een manier om meer bagage te vervoeren? Denk dan eens aan een handige fietskar! Bij Bike.nl vind je verschillende modellen die het vervoeren van bagage, honden of kinderen mogelijk maken!

Ik maak graag fietstochten

Ga je er graag op uit om een mooie fietstocht te maken en wil je een nieuwe fiets kopen? Dan stel je waarschijnlijk andere eisen aan mensen die een fiets alleen voor kortere ritten gebruiken. Zo wil je graag comfortabel lange afstanden kunnen afleggen, meer versnellingen kunnen kiezen en ook het gewicht van de fiets wordt op lange afstanden belangrijker. Ook is het vervoeren van veel bagage geen must. Herken je jezelf hierin? Bekijk dan onze sportieve damesfietsen en herenfietsen! Wil je nog wel lange stukken fietsen maar heb je een steuntje in de rug nodig? Dan bieden onze elektrische fietsen met trapondersteuning uitkomst.

Fiets kopen? Kies voor dé veelzijdige alleskunner!

Herken jij je in meerdere van bovenstaande situaties, of wil je gewoon een veelzijdige fiets waar je alle kanten mee op kunt? Dan kies je voor de praktische transportfiets, dé alleskunner onder de fietsen! Niet voor niets is de transportfiets al jarenlang de populairste herenfiets en damesfiets van Nederland. Deze goedkope fietsen kunnen tegen een stootje, zijn lekker robuust en onderhoudsvrij en zien er bovendien heel stijlvol uit. Klinkt goed toch? Als je zo’n handige transportfiets wilt kopen, dan is Bike.nl jouw adres. Met een ruim assortiment 28 inch transportfietsen voor volwassenen en kinder transportfietsen in de maten 20 t/m 26 inch zit er altijd iets voor je bij! Neem bijvoorbeeld de populaire Popal Daily Dutch modellen of de Nogan Vintage - exclusief verkrijgbaar bij Bike.nl!