De dagelijkse schermtijd van kinderen is tijdens de coronapandemie naar recordhoogte gestegen. Steeds meer ouders worstelen met de vraag hoe kinderen achter hun scherm vandaan te krijgen. De oplossing ligt misschien wel meer voor de hand dan gedacht. Een nieuwe kinderfiets is namelijk dé perfecte manier om je zoon of dochter achter zijn of haar scherm te krijgen! Welk kind wordt er nu niet enthousiast van een coole jongensfiets of vrolijke meisjesfiets?

De schermtijd van kinderen stijgt naar recordhoogte

Een onderzoek van NortonLifeLock dat tijdens de coronapandemie werd uitgevoerd had een dramatische (maar weinig verrassende) uitkomst. Waar de schermtijd van kinderen voor de coronapandemie rond de 4 uur per dag lag, steeg het gemiddelde tijdens de lockdown naar maar liefst 7 uur per dag. Deze stijging is natuurlijk (deels) te verklaren door de online lessen die door kinderen gevolgd worden. Dit heeft ertoe geleid dat kinderen steeds meer gewend raken aan het gebruik van schermen. Ook het communiceren met vriendjes verliep steeds meer online in plaats van in de échte wereld. Ook nu de coronapandemie op zijn retour lijkt, struggelen veel ouders met het schermgebruik van hun kinderen. Hoe krijg je je kind toch achter dat scherm vandaan?

Fietsen is de perfecte manier om je kind naar buiten te krijgen

Als je kinderen niet meer achter hun scherm vandaan komen, is het belangrijk om ze te stimuleren met dingen waar ze enthousiast van worden. In fietsland Nederland houdt ieder kind natuurlijk van... fietsen! Met vriendjes en vriendinnetjes de straat op en de wereld verkennen, daar houdt ieder kind van. Zeker nu het zomer wordt! Ook is het met het mooie weer leuk om er samen met je kind op uit te gaan met de fiets. Teken een leuke route uit, neem een picknickmand vol lekkere spullen mee en vooral: maak plezier met je zoon of dochter. Wie wil dat nou niet?

Een mooie kinderfiets is niet alleen een goed middel om je kind achter de computer, tablet of smartphone vandaan te krijgen. Het komt namelijk ook de veiligheid ten goede, aldus Veilig Verkeer Nederland (VVN). Zij adviseren om jong te beginnen met fietsen om zo een goed verkeersinzicht te ontwikkelen. Tijdens het fietsen leren kinderen het verkeer in te schatten, wat ook later in het leven van pas komt. Gelukkig kun je bij Bike.nl al terecht voor fietsen voor kinderen vanaf 2 jaar (12 inch). Wil je weten welke maat kinderfiets jouw kind nodig heeft? Bekijk dan onze handige kinderfiets maattabel!

Ook is fietsen goed voor de gezondheid van je kind. Geadviseerd wordt om je kind minimaal 2 uur per dag te laten bewegen. En, op een mooie kinderfiets, voorzien van geweldige kinderfiets accessoires vliegen de uren voorbij!

Kinderfiets kopen voor je zoon of dochter?

Wil je ervoor zorgen dat je zoon of dochter naar buiten gaat met een prachtige veilige kinderfiets? Dan heb je het juiste adres gevonden. Bike.nl is gespecialiseerd in kinderfietsen en biedt een ruim assortiment fietsen voor kinderen. Natuurlijk vind je in ons assortiment specifieke fietsen voor jongens en meisjes. Van de snelle Popal Race en de vrolijke SuperSuper Coopers tot de hippe Nogan Vintage transportfietsen: voor ieder kind vind je bij Bike.nl de perfecte kinderfiets. Bovendien zijn onze kinderfietsen altijd scherp geprijsd. Zo zorg je op een betaalbare manier dat je kindje minder achter een scherm zit, leert om veilig aan het verkeer deel te nemen en bovendien voldoende beweegt. Dat is het helemaal waard!