Wat heb je nodig in de zomer om een eind te fietsen? Een vouwfiets natuurlijk! Wil je nou fietsen ergens in Nederland of een stuk op vakantie dan is de vouwfiets handig om mee te nemen. Je kunt de vouwfiets gratis meenemen in het openbaar vervoer en kunt daardoor gaan en staan waar je wil. De vouwfiets is praktisch in gebruik en makkelijk op te bergen. Lees in deze blog alles over waarom je de vouwfiets mee moet nemen deze zomer.

Voordelen van de vouwfiets

De vouwfiets is een erg populair vervoermiddel tijdens de zomervakantie. We merken dat er veel vraag naar is tijdens de zomer en vakantieperiodes, omdat iedereen de vrijheid wil hebben om snel en lekker een stuk te kunnen fietsen. Een vouwfiets kan je eenvoudig en gratis meenemen in het openbaar vervoer. Het kan veel tijd besparen als je voor werk of school met verschillende vervoerders moet reizen. Je hoeft niet meer te wachten op de volgende bus, maar fietst meteen weg op je vouwfiets. In de trein, bus, tram of metro neem je je vouwfiets, zelfs in de spits, gratis mee als hij compact is opgevouwen. Je komt snel van de ene plek naar de andere plek en het fietst ook nog is super comfortabel. Redenen genoeg dus om een vouwfiets aan te schaffen!

Vouwfiets op vakantie meenemen

De vouwfiets is ook super handig om mee te nemen op vakantie. Je hebt namelijk altijd te weinig ruimte, dus de oplossing hiervoor is een vouwfiets. Een vouwfiets kan handig zijn bij een kampeervakantie of een stedentrip. Als je gaat kamperen vouw je de fiets op en stop je de fiets in de achterbak. Zo heb je nog genoeg ruimte over voor al je andere spullen. Als je aangekomen bent op de camping, kun je beginnen met je tent opzetten, je fiets uitklappen en dan meteen de prachtige omgeving gaan verkennen. Ook tijdens een stedentrip kan een vouwfiets super handig zijn. Als je met de trein of het vliegtuig gaat, heb je bij aankomst geen eigen vervoer. Een vouwfiets kan dan goed van pas komen. Ideaal als je van de ene naar de andere bezienswaardigheid wilt fietsen in de stad. Je hebt geen last van vermoeide voeten, ingewikkelde metroroutes of overvolle bussen. Kortom een vouwfiets is ideaal om mee te nemen als je op reis gaat!

Soorten vouwfietsen

Er zijn verschillende soorten vouwfietsen. Er zijn vouwfietsen die elektrisch zijn en vouwfietsen die niet elektrisch zijn. De elektrische vouwfietsen combineren het gemak van een normale fiets en een fiets met trapondersteuning. Dit is een zeer goede combinatie voor mensen die naar hun werk gaan met zowel het openbaar vervoer als de fiets. Tevens zijn er vouwfietsen met en zonder versnellingen. Vouwfietsen met versnellingen zijn ideaal om op vakantie door een een bergachtig gebied te fietsen.

ANWB vouwfietsentest / favoriete modellen

Onze Popal vouwfietsen scoren goed in de laatste ANWB vouwfiets test en daar zijn wij trots op. Van onze vouwfietsen scoren de Subway en de Reload hoge cijfers in de test. De Popal Subway F209 krijgt maar liefst een 8.2. De grote pluspunten zijn het ontwerp en de constructie. De Reload F207 is volgens de test een echte aanrader en krijgt een mooie 8.1. Deze sportieve vouwfiets is rijk uitgerust en rijdt daarnaast heerlijk. Daarnaast zijn de sportieve vouwfietsen zeer licht en handzaam. Ook ideaal om mee te nemen in het openbaar vervoer of op vakantie.