In Nederland worden steeds meer elektrische fietsen gestolen. Een elektrische fiets heeft vaak een prijskaartje van 1000 tot 3000 euro. Door de hoge waarde is deze soort fiets erg populair onder de fietsdieven. Volgens een artikel in het Algemeen Dagblad is in een paar jaar tijd de kans dat een nieuwe E-bike wordt gestolen 2,5 keer groter geworden. Voorkomen is beter dan genezen. Ook jij kan ervoor zorgen dat je het de fietsdief zo moeilijk mogelijk maakt. We geven drie tips om te voorkomen dat je elektrische fiets wordt gestolen.

1. Investeer in goede sloten

Het belangrijkste is om te investeren in goede en sterke sloten. Voor elektrische fietsen raden we aan om een slot te gebruiken met een ART keurmerk. Dit is vaak ook een minimale eis van je verzekeraar. Het ART keurmerk kent verschillende beveiligingsniveaus die worden aangeduid met sterren. Hoe meer sterren het slot heeft, des te beter de beveiligingswaarde. Ben je nog op zoek naar een goed (extra) slot? Op onze website vind je allerlei verschillende sterke sloten. Van sterke kettingsloten tot robuuste beugelsloten. In ons assortiment vind je ook verschillende type sloten met het ART keurmerk.

2. Gebruik meerdere verschillende sloten

Zorg ervoor dat je twee of drie verschillende sloten gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld een ringslot, beugelslot en kettingslot. Vaak hebben dieven zich gespecialiseerd in het kraken van een bepaald type slot. Door twee verschillende sloten te gebruiken, maak je de kans op diefstal een stuk kleiner.

3. Zet je fiets op de juiste manier vast

Zelfs elektrische fietsen die op slot staan, worden nog steeds gestolen. Dit kan komen omdat ze niet op de juiste manier op slot worden gezet. Het beste is om het frame van je elektrische fiets én beide wielen vast te maken. Maak je fiets nooit alleen aan het voorwiel vast. Zo kunnen fietsdieven het voorwiel losdraaien en de rest van je elektrische fiets meenemen. Maak je fiets ook altijd vast aan een vast object zoals een brug, hek, lantaarnpaal of een stevig fietsenrek. Zo voorkom je dat je fiets opgetild wordt en vervolgens in een busje meegenomen wordt.