Iedereen kent de vouwfiets wel. Dit model fiets bestaat al meer dan 100 jaar. De eerste modellen van de vouwfiets waren nog ‘gewone fietsen’ die met een knikmechanisme door het midden gevouwen konden worden. Misschien dat je opa nog zo’n fiets in de schuur heeft staan. Tegenwoordig zijn de vouwfietsen een stuk praktischer en minder zwaar geworden. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van een elektrische motor. Twijfel jij om een vouwfiets te nemen? Lees hieronder welke voordelen een vouwfiets voor jou kunnen hebben!

Gratis meenemen in het openbaar vervoer

Een vouwfiets kan je heel eenvoudig en gratis meenemen in het openbaar vervoer. Het kan veel tijd besparen als je voor werk of school met verschillende vervoerders moet reizen. Je hoeft niet meer te wachten op de volgende bus, maar fietst meteen weg op je vouwfiets. In de trein, bus, tram of metro neem je je vouwfiets, zelfs in de spits, gratis mee als hij compact is opgevouwen. 

Makkelijk op te bergen

Omdat je een vouwfiets tot een compact pakketje kan inklappen, berg je hem ook gemakkelijk op. Zo kan je hem makkelijk opslaan in huis of op je werk. Verklein je tegelijkertijd de kans dat je fiets gestolen wordt. Een gewone fiets moet je toch vaak voor lange tijd onbeheerd achter laten.

Perfect voor op vakantie

Wanneer je op vakantie gaat, heb je vaak eerder te weinig ruimte dan te veel. Een fiets is iets wat je al snel thuis moet laten. Een goede oplossing hiervoor is een vouwfiets. Een vouwfiets kan heel handig zijn tijdens een kampeervakantie. Jij vouwt hem op en stopt hem in de achterbak. Zo is er nog genoeg ruimte voor andere spullen. Eenmaal aangekomen op de camping, kun je je tent opzetten, je fiets uitklappen en meteen de omgeving verkennen.

Ook tijdens een stedentrip kan een vouwfiets handig zijn. Als je naar je bestemming reist met de trein, heb je bij aankomst geen eigen vervoer in de stad zelf. Een vouwfiets kan dan goed van pas komen. Wel kan het handig zijn om een hoes te hebben voor je vouwfiets, omdat dit verplicht kan zijn in een aantal Europese treinen. Op de vouwfiets cross je van de ene naar de andere bezienswaardigheid. Geen vermoeide voeten, ingewikkelde metroroutes of in een overvolle hop-on hop-off bus. Op de fiets trek je je eigen plan!

Welke vouwfiets moet ik nemen?

Er zijn verschillende soorten vouwfietsen. Zoveel keuze! Welke moet je nou nemen? ANWB heeft verschillende vouwfietsen getest in hun vouwfietstest. Hier zijn een paar minder goede, maar ook hele fijne vouwfietsen uitgekomen. Ook bij Bike.nl kun je terecht voor goede vouwfietsen. Zo verkopen we de Popal Subway F209, een topper uit de ANWB vouwfietstest! Hun oordeel: “Zonder enige twijfel de fijnst fietsende vouwfiets in deze test. Een geraffineerd fietsje dat je in een hogere prijsklasse zou verwachten.” Het enige minpuntje is dat hij geen bagagedrager heeft, maar die zou je er zelf nog op kunnen bevestigen als je wil.

Ben je overtuigd en wil je een vouwfiets kopen? Op Bike.nl vind je allerlei (elektrische) vouwfietsen. Neem eens een kijkje in ons assortiment vouwfietsen!