Brrr...De sjaals en handschoenen worden langzaamaan weer uit de kast getoverd. De vallende blaadjes maken plaats voor een winterlandschap en de eerste vrieskou staat voor je het weet voor de deur. Toch zijn en blijven we natuurlijk Nederlanders dus dat betekent dat we ook in de winter lekker door blijven fietsen. Echter kunnen we in de tijd van rode neusjes van de kou, donkere dagen en koude temperaturen wel wat wintertips gebruiken. In deze blog vertellen we jou daarom alle musts om winterproof op de fiets te stappen. Laat die eerste sneeuwvlokjes dus maar komen, want jij bent straks helemaal voorbereid op de winter.

Wees extra lief voor jouw fiets

Je fiets krijgt in de wintermaanden heel wat te verduren. Je laat je fiets vaak in weer en wind buiten staan en je fiets komt onder de pekel te zitten door al het strooizout. Dit betekent dat we best wat extra aandacht aan onze fiets mogen besteden. Deze aandacht begint natuurlijk met het voorbereiden van jouw fiets op de winter. Zo kun je een extra onderhoudsbeurt laten doen, zodat je fiets er weer even tegenaan kan. Een andere tip is om jouw fiets goed te beschermen tegen vuil, vocht en pekel met een van onze handige sprays. Met onze Superhelp Vaseline zorg je ervoor dat je fiets beschermd is tegen corrosie en roest. Daarnaast kun je je fiets behandelen met onze Simson Siliconenspray. Door dit hoogwaardige smeermiddel maak je je fiets vuilafstotend en gaat je fiets bovendien weer glanzen. De laatste tip is om je fiets zo vaak mogelijk op een droge plek te stallen, zodat je fiets zo min mogelijk in de buitenlucht staat.

Val op met jouw fietsverlichting

De winter is natuurlijk de tijd van de donkere dagen. Dit betekent dat we al gauw weer in het donker ‘s ochtends op de fiets stappen of in het donker thuiskomen. De juiste fietsverlichting is daarom heel belangrijk voor jouw veiligheid, de veiligheid van jouw kinderen en de veiligheid voor andere weggebruikers. Goede fietsverlichting klinkt misschien heel logisch, maar toch komt het vaak voor dat fietsverlichting kapot is of dat de verlichting bijna niet te zien is. Scoor daarom de juiste fietsverlichting voor jouw fiets, zodat je altijd goed zicht hebt en goed gezien wordt. Bij Fietsenline.nl vind je een groot aanbod aan fietsverlichting. Zo hebben we vaste en losse fietsverlichting, maar heb je ook de keuze uit verlichting op dynamo, accu of onze adviespagina.

Nooit meer een bevroren slot

Je ontbijtje gehad, tas gepakt en nu snel op de fiets naar je werk of naar school... Tot je erachter komt dat je fietsslot is vastgevroren. Niets is zo irritant als een fietsslot dat stug en stroef opengaat, vooral in de wintermaanden. Het ene fietsslot is het andere niet, daarom is het verstandig om een fietsslot te kopen dat wel tegen een stootje kan. Ga bijvoorbeeld voor onze bekende merken, zoals AXA en ABUS of koop een fietsslot dat ART gekeurd is, zodat je zeker weet dat het slot bestemd is tegen alle weersomstandigheden. Heb je al een fietsslot en wil je voorkomen dat het slot bevriest? Kies dan voor onze handige Simson Slotspray waarmee je je fietsslot vuil- en waterafstotend maakt.

Warm en droog met de juiste fietskleding

In deze tijd van het jaar kan je natuurlijk zomaar belanden in een flinke regen- of sneeuwbui. Als je op de fiets zit is het daarom wel zo fijn om goede fietskleding te hebben. Zo kom je droog over en bespaar je jezelf een natte broek voor de rest van de dag. Bij Fietsenline vind je daarom fietskleding in alle soorten en maten. Ga bijvoorbeeld voor een stoere en stijlvolle grijze Agu regenjas of ga helemaal voorbereid op pad met een compleet regenpak. Tevens vind je bij ons warme handschoenen, goede overschoenen of waterdichte regenhoeden. Zo ben jij helemaal klaar voor de winter en zit je altijd droog en warm op de fiets.