Misschien vind jij je racefiets of elektrische fiets van een paar duizend euro aan de prijzige kant, maar dan heb je de top 3 duurste fietsen ter wereld nog niet gezien! De allerduurste fietsen zijn verkocht op de veiling ‘It’s About the Bike’ van Sotheby’s. In totaal is er maar liefst 1,25 miljoen dollar binnengehaald voor Livestrong, het kankerfonds van Lance Armstrong. Benieuwd geworden naar de drie duurste fietsen ter wereld? Bekijk hieronder de top 3.


3. KAWS Trek Madone - € 121.000

 

Deze racefiets van meer dan een ton is gebruikt door Lance Armstrong tijdens de Vuelta Castilla y Leon Race. Deze prijzige fiets heeft als bijnaam ‘the widowmaker’, omdat Lance ermee ten val kwam en zijn sleutelbeen brak. Hij is ontworpen door ontwerper Brian Donnelly, ook wel KAWS genoemd. De ontwerper is te herkennen aan het kenmerkende design dat terug is te vinden op het frame en de velgen.

2. Trek Yoshitomo Nara - € 152.000

 

 

Een hele dure fiets, maar niet de duurste. De Trek Yoshitomo Nara heeft een waarde van €152.000. Deze prachtige racefiets is ontworpen door de top designer Yoshitomo Nara. Doordat hij gemaakt is van carbon fiber is ‘ie vederlicht. Lance Armstrong reed met deze fiets een tijdrit in de Tour de France 2009.

1. Butterfly Trek Madone - € 380.000

 

 

De duurste fiets ter wereld heeft een prijskaartje van maar liefst € 380.000! Hij is ontworpen door Damien Hirst ter ere van Armstrongs comeback in het peloton. Hij is niet ondergedompeld in goud of gemaakt van diamanten… De Butterfly Trek Madone is, zoals de naam al zegt, versierd met honderden vleugels van vlinders. Lance Armstrong reed er zijn laatste etappe van de Tour de France in 2009 mee.