Je hebt besloten om een elektrische bakfiets te kopen. Een goed idee, maar nu komt de moeilijkste vraag: welke bakfiets wordt het? Er zijn veel zaken om aan te denken, waardoor je soms het overzicht kwijt kunt raken. Daarom zetten wij de voor- en nadelen van de elektrische bakfietsen van Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl op een rijtje. Zo kom je erachter welke bakfiets perfect bij jouw voorkeur en levensstijl past.

Accu en actieradius

Draagkracht

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Bij een elektrische bakfiets is de accu van groot belang en dan met name de actieradius. Je hebt het woord misschien al vaker horen vallen. De actieradius geeft een indicatie van het aantal kilometers wat de bakfiets kan overbruggen met een volle accu. Als het aankomt op de actieradius, kun je op alle drie de merken vertrouwen. Voor zowel Cangoo als Babboe geldt een actieradius van 40-60 kilometer. Bij Bakfiets.nl wordt een bredere inschatting gegeven, namelijk 20-100 km afhankelijk van de weersomstandigheden, het gewicht, terrein en de manier van fietsen.

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Je wilt de ruimte hebben in je bakfiets. Meerdere kinderen vervoeren, je boodschappen onderweg doen… het moet allemaal mogelijk zijn. Een grote draagkracht komt dan van pas. Cangoo modellen hebben gemiddeld een draagkracht van 120-140 kilogram. De Babboe bakfietsen hebben een iets lagere draagkracht van 80-100 kilogram. Bij Bakfiets.nl is geen draagkracht in gewicht bekend, maar wordt per model een aantal kinderen aangegeven.

Oplaadtijd accu

Versnellingen

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Een accu moet je natuurlijk ook opladen. Het is fijn om te weten hoe lang dit duurt, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Bij Cangoo en Bakfiets.nl duurt het ongeveer 4 uur om de accu van leeg naar vol te laden. Babboe heeft hier een iets langere tijd voor staan: 4-6 uur.

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

De soort versnelling is afhankelijk van het model. Waar je wel van uit kunt gaan, is dat alledrie de bakfietsen soepele versnellingen hebben om zo licht mogelijk te fietsen tijdens jouw dagelijkse ritjes.

Verlichting

Display

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Goede verlichting is een must op een bakfiets. Het gaat tenslotte om de veiligheid van je kinderen. Gelukkig zijn de modellen van Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl allen voorzien van voor- en achterlampen met LED-verlichting. Zo ben je goed zichtbaar voor andere weggebruikers en ga je met een goed gevoel op pad.

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Op het display van een bakfiets kun je belangrijke gegevens aflezen. Zo kun je zien hoe snel je gaat en hoeveel kilometers je nog kunt rijden met de bakfiets dankzij de accu-indicator. Bij Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl zijn bakfietsen met display verkrijgbaar.

Veiligheidsgordels

Stuurdempers

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Zodra je met kinderen het verkeer ingaat, wil je ze veilig vast kunnen maken met een gordel. Bij Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl is dit allemaal mogelijk dankzij de driepuntsgordels. Met een driepuntsgordel zit je kind stevig vast op de bakfiets.

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Voor een hoog rijcomfort en veiligheid zijn stuurdempers een uitkomst. Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl beschikken allen over dit fijne attribuut. Hierdoor beweegt het stuur met soepele bewegingen in plaats van abrupte. Zo voorkom je gevaarlijke situaties, mocht je een verkeerde beweging maken.

Kantelstoppers

Prijs-kwaliteitsverhouding

✔ Cangoo
✔ Babboe
✔ Bakfiets.nl

Een bakfiets fietst anders dan een gewone fiets. Bij het maken van een bocht moet je bijvoorbeeld rekening houden met de bak. Kantelstoppers zorgen ervoor dat het niet mogelijk is om een te scherpe bocht te maken waarbij de bakfiets uit balans zou raken en kantelen. Hierdoor wordt de veiligheid van de inzittenden verhoogd. Bij zowel Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl zijn modellen met 3 wielen voorzien van kantelstoppers.

✔ Cangoo
    Babboe
    Bakfiets.nl

Naar aanleiding van de bovenstaande vergelijking kunnen we vaststellen dat Cangoo, Babboe en Bakfiets.nl alledrie merken van hoge kwaliteit zijn die veiligheid hoog in het vaandel hebben staan. Het laatste waar we naar gaan kijken, maar zeker niet het minst belangrijke, is de prijs. Hierbij zien we dat Cangoo bakfietsen aanbiedt voor de laagste prijs en hierdoor de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft. Zo is het mogelijk om voor een heel fijn prijsje een kwalitatieve, veilige bakfiets aan te schaffen.