Het is zomer. Het seizoen dat men erop uittrekt om mooie fietstochten te maken, naar de camping of het strand gaat of het water op gaat. Het is mooi weer, de natuur staat in bloei en er zijn mooie fietsevenementen, zoals de Tour de France. Ook op vakantie is de fiets een favoriet transportmiddel. Bike.nl, de grootste fietswinkel van Utrecht, tipt 10 fietsen voor een zomerse beleving.

1. Vouwfietsen: Ideaal om mee te nemen naar de camping of op de boot. Licht en makkelijk op te bergen.

2. Bakfietsen: Geliefd bij jonge gezinnen en veel ruimte en ideaal als vervoermiddel naar het strand.

3. Mountainbikes: Voor een actieve zomer en (ruige)vakantie is de mountainbike de ideale fiets.

4. Racefietsen: In de zomer heb je ruim de tijd om mooie tochten te maken. Of dat nu met vrienden door de Hollandse polder is of in de Franse Alpen. Met een racefiets zit je goed.

5. Kinderfietsen: In de zomer spelen veel kinderen buiten. Voor elk kind in elke leeftijdscategorie is een goede fiets belangrijk. Gaat je dochter of zoon na de zomer naar een nieuwe school of is hij of zij te groot voor de huidige fiets? Bike.nl heeft stoere jongens- en meidenfietsen.

6. Loopfietsen: Gaat fietsen niet meer, maar je wilt mobiel blijven en deze zomer niet met de warmte binnen zitten. Met de loopfiets ben je toch mobiel en kun je gaan en staan waar je wilt.

7. BMX: Houd je van een actieve zomer en ben je een waaghals die graag stunts uit haalt. Dan is de BMX deze zomer de fiets voor jou!

8. Stadsfietsen: Hou je niet van het strand of de bossen en meer van stad? Dan kun je deze zomer heerlijk op een stadsfiets naar de terrassen en de winkels. Heerlijk comfortabel door de straten fietsen op een eigentijdse stadsfiets.

9. E-bikes: Laat je deze zomer elektrisch voortbewegen door middel van de populaire e-bike.

10. Heren- en damesfietsen: Zijn alle speciale fietsen, zoals racefietsen of e-bikes, niets voor jou? Ga dan voor de altijd degelijke en moderne heren- en damesfiets. Geschikt voor alle dagelijkse bezigheden deze zomer.

 

Dit is onze top 10 van fietsen die bijdragen aan een nog zonnigere zomer.